Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2015.05.13

150 készenléti rendőrt vezényelnek a nyári főidényben a nagy tavakhoz

A Készenléti Rendőrség júliustól augusztus 31-éig a Balatonnál 108, a Velencei-tó környékén 18, a Tisza-tó mellett pedig 28 rendőrrel segíti a közbiztonság növelését – mondta el az országos rendőrfőkapitány a Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság (BKKB) turisztikai idénynyitóján szerdán Velencén.

 

keszenleti-rendor.jpg

 

Papp Károly közölte, hogy a készenléti rendőrök állandó szolgálatban lesznek, heti váltással, és ha az időjárás miatt már júniusban is sokan lesznek a tópartokon, akkor korábban érkeznek az érintett három térségbe.


Az országos főkapitány fő célnak nevezte az állampolgárok szubjektív biztonságérzetét rontó tényezők visszaszorítását, ezért az elmúlt években jól működő és bevált gyalogos, kerékpáros, kutyás és lovas járőrök idén is jelen lesznek a fő turisztikai térségekben. Hozzátette: a nyári időszakra helikoptert telepítenek a siófok-kiliti reptérre, amely a bűn- és baleset megelőzés mellett a közlekedést is folyamatosan segíti majd az M7-es és az M1-es autópálya környékén.


Idén a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság elnököli a bizottságot, és koordinálja a Zala, a Somogy, a Veszprém és a Fejér megyei rendőrség szakmai munkáját.


Vörös Ferenc, a BKKB soros elnöke, Fejér megyei főkapitány-helyettes elmondta: a szárazföld és a levegő mellett a vízi rendészet jóvoltából a tavakon is fokozott figyelemmel kísérik a turisztikai szezont. Jelezte, hogy a Velencei-tavon három hajó áll készenlétben, egyet közülük Somogy megye biztosított. MTI