Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2015.10.15

13 évesen megverte tanárát Nagykanizsán, mert az nem hallgatta meg

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt indult eljárás egy általános iskolás fiú ügyében, aki többször megütötte és megrúgta tanárnőjét - közölte csütörtökön a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

 

nagykanizsa-javitointezet.jpg

 

Az egyik nagykanizsai általános iskolában szerdán történt bántalmazásról a 13 éves fiú azt mondta a rendőröknek: az osztályfőnöke nem hallgatta meg a problémáját. Dühös lett, ezért többször megütötte, illetve meg is rúgta a tanárnőt, majd ezután elfutott az iskolából.


A pedagógus a bántalmazás következményeként nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérülést szenvedett.


A nagykanizsai rendőrök közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt indítottak eljárást a kiskorú fiú ellen. MTI

 

A 12-14 év közötti tettesekre büntetés ez esetben sem szabható ki, kizárólag intézkedés alkalmazható. A 14 évesnél fiatalabb elkövetőre kiróható legsúlyosabb szankció a javítóintézeti nevelés. Még nem tudni, hogy milyen büntetést kap a tanárra támadó gyerek. Lehet, hogy a kanizsai javítóintézetben köt ki.

 

(Fénykép: Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) Nagykanizsai Javítóintézetének épülete 2015. október 5-én készült légi felvételen. A mintegy 2,2 milliárd forint európai uniós forrásból megvalósult intézményben száznyolc diák kap helyet. MTI Fotó: Varga György)