Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kanizsai rezes - Vezetékeket égetett, gázcsapokat szedett szét a Citromszigeten

nagykanizsa-citromsziget.jpgKözveszélyokozás miatt indult eljárás egy nagykanizsai férfi ellen, aki a város egy használaton kívüli lakásában villanyvezetékeket égetett és gázcsapokat szedett szét, hogy a réz alkatrészeket megszerezze - közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtófőnöke szombaton az MTI érdeklődésére.
A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság előző nap adott hírt arról, hogy gázszivárgás és kábeltűz volt egy nagykanizsai társasházban. A Dózsa György út egy többszintes épületének használaton kívül lévő lakásában égtek az elektromos kábelek, s a tűzoltók észlelték, hogy valaki leszerelte a gázvezeték elzáró szerelvényeit, a vezeték csonkjánál pedig szivárog a gáz.
Nothoff Ingrid, a zalai rendőrség sajtófőnöke az eset kapcsán elmondta: egy 21 éves nagykanizsai férfit állítottak elő, aki ellen közveszélyokozás bűncselekményének gyanúja miatt eljárást indítottak. A férfi a befalazott bejáratú, ablakainál fatáblákkal lezárt lakásba behatolt, ott tüzet rakva a villanyvezetékekről leégette a műanyag burkolatot, a gázcsapokat pedig szétszedte, hogy hozzájusson a réz alkatrészekhez.
Varga Ivett, az E.On szóvivője az MTI érdeklődésére közölte: az épületben szakembereik nem észleltek gázkiáramlást, a megbontott csatlakozások miatt azonban két órára teljesen lezárták az épület gázellátását. Ez idő alatt a használaton kívüli lakásban lehegesztették a gázvezetékeket.
Az MTI úgy tudja, hogy az eset a Nagykanizsán "Citrom-szigetként" ismert lakótömbben történt. Az évtizedek óta önkormányzati fenntartású egykori laktanyaépületben többnyire komfort nélküli lakások találhatók. MTI
. Fotó: kanizsahír.hu.