Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2014.04.17

Kanizsai kétnős légyottból milliós zsarolás lett

A könnyed szórakozást kereső  férfi 2012. áprilisában   interneten keresztül kapcsolatba lépett  egy  intim szolgáltatást hirdető nővel. A  megbeszéltek alapján  egy megadott nagykanizsai címre ment, ahol 10.000,-Ft. ellenében az ott lévő két fiatal nővel intim kapcsolatot akart  létesíteni. Az együttlét alatt megjelent egy férfi és egy nő, kiabálni kezdtek,  hogy nagy baj lesz, mert ők "Pest rémei", a  lakás az ő tulajdonuk, s annak használatáért fizetnie kell,  mert különben a rokonai elbánnak vele.  A sértett ijedtében 45 000 Ft-ot adott át.
Pár nap múlva a terheltek -két férfi- megjelentek a sértett  lakásánál, rátámadtak, közölték vele, hogy a partnere még nem múlott el 18 éves és ő, illetve a vele lévő  nevelőapja fel akarják őt  jelenteni erőszakos közösülés miatt. Közölték azt is, hogy a hallgatás ára 300 000 Ft.   A sértett ekkor 20 000 Ft-ot adott át.  Ettől kezdve  a terheltek  a sértett helyzetét és lelkiállapotát kihasználva folyamatosan pénzt követeltek tőle.

-18.jpg

A terheltek 2012. május 1-én Nagykanizsán, a Zemplén utcában a sértettet megveréssel, lakása, autója szétverésével fenyegették meg, ha nem fizet. A sértett  közölte, hogy nincs pénze, mire azt követelték, tőle, hogy kérjen kölcsön  rokonaitól, ismerőseitől. Felkínálták neki azt is, hogy a tartozását   áruhitellel is törlesztheti,  szerezzen be  munkáltatói igazolást, de addig is elvették  a gépkocsija iratait és kulcsait, és aláirattak  egy  bianco adás-vételi szerződést arra az esetre, ha mégsem fizetne.
Néhány nap múlva a gépkocsit a sértettnek ugyan visszaadták, de az adásvételi szerződést megtartották, és a továbbiakban is  fenyegették, hogy fizetésre kényszerítsék.
A terheltek 2012. május 15-én  elővették  korábbi ötletüket, hogy a sértett vegyen fel hitelt illetve áruhitelt.  Fellépésük hatására  az ekkor már lelkileg tejesen összeomlott, folyamatos félelemben élő sértett a lakásán  a Provident Zrt.-vel  kölcsönszerződést kötött, majd felvett 165.000,-Ft-ot, amelyet átadott  a terhelteknek.  A fenyegetések hatására a sértett  ezután   450 000 Ft, 176 000 Ft illetve 207 000 Ft áruvásárlási hitelt vett fel az OTP, Cetelem és Budapest bankoktól, a T-mobil és a Telenor nagykanizsai üzleteiben pedig  2-2 db  egyenként 48 000 Ft értékű telefont  vásárolt  hitelre. A Microsystem  üzletében  192 000 Ft értékű notebookot vásároltattak vele,  a megvásárolt műszaki cikkeket  átadta a terhelteknek.
A leírtakon túl a  sértett a lakásának  fedezete mellett  az OTP banktól  3 000 000 Ft jelzáloghitelt vett fel, amelyet szintén átadott a terhelteknek.
A  Nagykanizsai Járási Ügyészség  a terheltek ellen zsarolás büntette miatt emelt vádat és börtönben végrehajtandó szabadságvesztést indítványozott a szabadlábon védekező terheltekkel  szemben - tudatta csütörtökön a Letenye Médiával Dr. Pirger Csaba a Zala Megyei Főügyészség szóvivője.