Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2014.03.07

Kábítószerrel bukott le egy zalai általános iskolás!

Kábítószerrel való visszaélés vétsége miatt állt a bíróság előtt egy fiatalkorú vádlott.
2011 novemberében egy zalaegerszegi általános iskola egyik osztálytermében kábítószernek minősülő növényi törmeléket találtak a nyomozók az akkor 16 éves lánynál.
A  vádlottól vizeletmintát vettek, s az elvégzett teszt kábítószer (marihuána vagy hasis) fogyasztását mutatta ki.

zala-megye-kabitoszer.jpg

(A fotó illusztráció)

2014. március 06-án a Zalaegerszegi Járásbíróságon a vádlott elismerte bűnösségét. Mint mondta, fiatalon, kíváncsiságból próbálta ki a drogot, néhány alkalommal füves cigarettát szívott, melyhez a barátai révén jutott. Tettét megbánta, életkörülményei azóta megváltoztak: 1,5 éve nem fogyasztott semmilyen kábítószert, élettársa van, terhes, s a babát tartja szem előtt. Jövőjére nézve a bírói kérdésre azt mondta, szeretné befejezni az iskolát, melyet az 5. osztálynál hagyott abba, s később szeretne szakmát is szerezni.

A Zalaegerszegi Járásbíróság bűnösnek találta a vádlottat kábítószerrel való visszaélés vétségében, s 1 évre próbára bocsátotta pártfogó felügyelet mellett. A bíró hangsúlyozta: a cselekmény 2 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető. A próbára bocsátás, illetve a pártfogói felügyelet nem büntetés, hanem intézkedés, segítség a vádlottnak az előtte álló élethelyzetben (szülés, gyermeknevelés, tanulás).  Az ítélet jogerős - közölte pénteken a Letenye Médiával Dr. Bartalné dr. Nemes Judit a Zalaegerszegi Törvényszék sajtószóvivője.