Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2012.12.17

Kábítószer terjesztőt vettek őrizetbe Nagykanizsán + fotók

 Két helyi férfit is kábítószer átadásával gyanúsít a Nagykanizsai Rendőrkapitányság, egyikük tettét súlyosbítja, hogy fiatalkorú lánynak is adott el az illegális anyagból, ráadásul hasonló bűncselekmény elkövetése miatt több eljárás is folyamatban van vele szemben, ezért a rendőrök őrizetbe vették, indítványozták előzetes letartóztatását.
A Nagykanizsai Rendőrkapitányság járőrei egy autóval utazó négyfős társaságot igazoltattak 2012. december 16-án hajnalban, a 7-es főút nagykanizsai elkerülő szakaszán. A rendőrök a kesztyűtartóban és a hátsó ülésen egy-egy marihuánás cigarettát találtak, ezért mintavételre vitték a járműben utazókat, hármuknál kábítószer jelenlétét mutatta ki a teszt. A házkutatások során M. Árpádnál a nyomozók további marihuána származékokat – növényi törmeléket, magvakat –, csomagolt hallucinogén gombaspórákat, valamint kábítószer fogyasztásához használt tárgyakat találtak. A kábítószer megszerzése és tartása mellett, a Nagykanizsai Rendőrkapitányság annak átadásával is gyanúsítja őt.

 

nagykanizsa-lefoglalt-marihuana-szarmazek.jpg

nagykanizsa-kabitoszeres-cigaretta.jpg

Lefoglalt marihuána származék, kábítószeres cigaretta

nagykanizsa-kabitoszer-a-kulcstartoban.jpg

A szétszerelhető kulcstartóban is tartottak kábítószert

 

A nagykanizsai nyomozók széleskörű adatgyűjtésbe kezdtek, ennek során eljutottak a szintén helybeli 28 éves B. Gáborhoz, akinek terjesztői tevékenységét súlyosbítja, hogy egy fiatalkorú lánynak többször is adott el kábítószert. A Nagykanizsai Rendőrkapitányságon B. Gáborral szemben hasonló bűncselekmények elkövetése miatt több eljárás is folyamatban van, ezúttal őrizetbe vették és indítványt tettek előzetes letartóztatására. Zala Megyei Rendőr-főkapitányság