Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2013.12.02

Jótékonysági műsor a letenyei kápolnáért

Az 1909-ben épült letenyei temetői kápolna belső felújításáért rendeztek vasárnap délután kulturális műsort a letenyei művelődési házban.
Mint megtudtuk a nemes kezdeményezést a letenyei Kovács házaspár (Fenyő utca) indította útjára. Dömők József FMHK igazgató köszöntőjében szólt arról, hogy a kulturális műsor ötletét egy-másfél hónappal ezelőtt Timár József a Letenyei Versmondó Kör tagja vetette fel, melynek megszervezését a letenyei kulturális intézmény vállalta magára.

 

letenye-versmondo-kor.jpg

letenye-makvirag-citerazenekar.jpg

A Bajcsy utcai temetőben lévő kápolna társadalmi és önkormányzati támogatással megszépült. Újjávarázsolták a tornyát, megtörtént a nyilászárók cseréje, az alászigetelés és a külső-belső vakolás is. A jótékonysági koncert célja, hogy a belső festések, díszítések újra az eredeti állapotban fogadják a műemlék épületbe betérőket.

letenye-mura-neptanccsoport.jpg

letenye-temetoi-kapolna.jpg

A műsorban közreműködött a Letenyei Versmondó Kör, a Mákvirág Citerazenekar, a Mura Gyermek Néptánccsoport a Letenyei Művészeti Iskola társastánc és moderntánc csoportjai és hangszeres szólistái és a város mazsorett csoportjai. A program során árverezésre kerültek a Letenyei Festők köre által felajánlott alkotások és adományokat is köszönettel fogadtak a szervezők.