Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2014.09.16

Jó hír! Apad a Mura!

Hétfőn délután még 544 cm-en állt a Mura, kedd reggelre 535 cm volt a vízállás.

Mintegy ezer ember vett részt az árvízi védekezési munkálatokban. A Mura menti településeken, a folyó éjszaka Letenyénél már tetőzött - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Nagykanizsán működő régiós irányító törzsének szóvivője kedden az MTI-t.

 

mura-arviz.jpg


Mukics Dániel elmondta: a Mura Letenyénél - ahol 1972-ben 514 centis rekordot mértek - éjfél előtt tetőzött 548 centiméteren, reggel hat órakor pedig 541-et mutatott a vízmérce. Murakeresztúron - ahol szintén 1972-ben volt a legmagasabb, 568 centiméteres a vízállás.
Molnáriban és Murakeresztúron még tovább építik az ideiglenes gátakat, de éjszaka Kerkaszentkirályon, Muraszemenyén, Murarátkán, Tótszerdahelyen és Letenyén is jelentősebb védekezési munka zajlott. Mintegy 65 ezer homokzsák felhasználásával erősítették az ideiglenes védműveket, gátszakadás vagy más komolyabb gond sehol nem volt, a folyót sikerült a medrében tartani.
A védekezést mindenhol katasztrófavédelmi tisztek irányítják, a tűzoltók mellett sok rendőr és önkéntes is van a térségben - jelezte a katasztrófavédelmi szóvivő..
 A Zala Megyei Védelmi Bizottság arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a megyei kormányhivatal állományából éjszaka nyolcvankét önkéntest vittek a védekezés helyszíneire, és még háromszázan készen állnak erre. MTI