Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2014.05.18

Javítóintézetbe küldik Benjamint a zalaegerszegi gyermekotthon rémét

Sorozatos agresszivítás a zalaegerszegi gyermekotthonban...

Az 1996 évben született fiatalkorú a zalaegerszegi gyermekotthon lakója, veleszületetten
enyhe értelmi fogyatékossággal, viselkedésromlással, éretlen személyiséggel.

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség korábban már testi sértés vétsége miatt – mert ököllel megütötte szobatársát,-megrovásban részesítette, majd testi sértés vétsége miatt vádat emelt ellene, mert 2012 második felében legalább négy-öt alkalommal megverte gyermekkorú lakótársát.

A terhelt 2013. május 13-án gyermekotthonban szóváltásba került a gyermek-felügyelőnővel, aki a takarodóra figyelemmel egy gyermekkorú fiút akart elküldeni aludni. A terhelt és társa kiabálni kezdett a nevelőnővel, aki emiatt segítséget kért a biztonsági szolgálattól. A biztonsági őr megérkeztét követően is tovább kiabáltak, dühöngtek, csapkodtak, ezért a biztonsági őr többször felszólította őket, hogy menjenek a szobájukba. A terhelt ekkor fenyegetően, megöléssel fenyegetve a sértettek felé indult, közben kézmozdulattal is mutatta, hogy elvágja a torkukat. A terhelt csak a biztonsági őr határozott fellépésére, többszöri felszólítására volt hajlandó bemenni a szobájába.

zalaegerszeg-gyermekotthon.jpg

2013. augusztus 7-én dél körül a gyermekotthonban ebédhez készülődtek, egy másik gyermek-felügyelőnő az ebédlőben kimerte a gyerekeknek az ételt, majd szólt , hogy jöjjenek ebédelni. A terhelt csak többszöri kérésre jött ki, majd az étellel együtt vissza akart menni a szobájába. A sértett rászólt, hogy az ételt a házirendnek megfelelően az ebédlőben kell megenni, mire a terhelt agresszívvé vált, és a gyermek-felügyelőnőt a falnak lökte, majd az ebédjét bevitte a szobájába.

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség a mentális betegségben szenvedő terhelt ellen - akit ezen állapota a cselekménye társadalomra veszélyességének felismerésében súlyos fokban korlátozott,- 2 rendbeli közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette, valamint 1 rendbeli zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Zalaegerszegi Járásbíróság előtt javítóintézeti nevelés elrendelését indítványozva - közölte a Letenye Médiával Dr. Pirger Csaba a Zala Megyei Főügyészség szóvivője.