Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Itta, nem nőttek szárnyai, perelt, nyert!

Ha Ön is megivott egy dobozzal, mégse nőttek szárnyai? Akkor Önnek is tartozik a Red Bull-t gyártó cég!
A panaszos Benjamin Careathers éveken keresztül itta a Red Bull termékét, remélve, hogy neki is csodás, fehér szárnyai nőnek majd,  ahogy azt a reklám sugallta.

red-bull-per.jpg

Hosszú idő után aztán úgy döntött, hogy beperli a Red Bull-t, mert nem érzett semmilyen olyan teljesítmény növekedést, amit a reklám igért.
A Red Bull állítja, az italokban sokkal több koffein van, mint egy adag kávéban (115-175 mg). Ez valójában csak 80 miligramm.
A tárgyalás és vizsgálatok nyomán is kiderült, hogy nem igaz az állítás vagyis egyrészt kevesebb koffeint tartalmaz a Red Bull, másrészt szárnyakat sem növeszt az energiaital.

Ezek után a New York-i bíróság úgy döntött, hogy aki 2002 januárja és 2018 októbere között Red Bullt ivott, azoknak visszajár 10 dollár készpénz vagy 15 dollár értékű Red Bull termék. Arra is figyelmeztette a Red Bullt, hogy további reklámjaikban ne ígérjenek olyant, ami megtévesztő lehet. Például szárnyakat.

A gyártó 13 millió dollárt ajánlott fel peren kívül kártalanítási célra, ami náluk aprópénz, hiszen csak tavaly 5,4 milliárd energiaitalt adtak el világszerte. A visszatérítés hogyanján még dolgoznak, de az biztos, hogy az óriásvállalatot beperlő Benjamin Careathers is dollármilliókat kap. (Forrás: NBC NEWS)