Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2014.10.23

Ismét Letenye hírnevét öregbítették futóink! Köszönjük!

Letenyeiek többször és többen futottak már Zala megyében, mert szeretik a sportot, a mozgást. "Önkéntes" sportolóink mindamellett városunk hírnevét is öregbítik. A legutóbbi teljesítményekről Tóthné Molnár Enikőtől kértünk egy kis összefoglalót.

 

letenye-futok-1.jpg

 
2014-ben megcsappant létszámban – ketten Taródi Zolival - vágtunk neki a már szokásosnak mondható futó eseményeknek. Áprilisban a nagykanizsai Város Napján szokásos, a rendezvény területéről induló Kanizsa-Karos távot futottuk. A XI. McDONALD’S Nagykanizsa-Zalakaros futóversenyen az időjárás futóknak kedvező, szemerkélő esős, tavaszi hűsítő volt. Jó hangulatban, szép eredményekkel értünk célba. Ez nagy lökést adott ahhoz, hogy nekifussunk a következő zalai eseménynek: júniusban a Keszthelyi Kilométerek félmaratonjára neveztünk. Itt cseppet sem volt kegyes hozzánk júniusi napsütés. Perzselő melegben teljesítettük a távot. Magam részéről elmondhatom, hogy eddigi versenyek közül a legnehezebbel szembesültem. A pálya már ismert volt, részben módosítottak csak rajta. Két kört futottunk a Sétáló utcáról indulva, a Festetics Kastélyt érintve Gyenesdiásra, majd vissza a kerékpárúton a Balaton partra. Viszont a hirtelen forróság nagyon megviselt bennünket és a versenyzők nagy részét.

 

letenye-futok-3.jpg

 

letenye-futok-4.jpg

 
Október 5-én rendezték meg a IX. Kanizsai Futófesztivált. Ide is már visszatérő vendégként érkeztünk. Zoli három éve itt futotta első félmaratonját. A  21 km-es távon Kiskanizsa-Fityeház útvonalon indultunk, az  50 km-t teljesítők Murakeresztúr felé futottak két kört. A táv felét közösen teljesítettük, aztán Zoli begyorsított. A célba érés mosolygósra sikerült.
A következő eseményre október 26-án készülünk. Bagodon a Szaggasd az aszfaltot! elnevezésű félmaraton is már szokásosnak mondható számunkra. A pálya sok újdonsággal nem szolgál, már csak a szeszélyes időjárás lephet meg bennünket. A szilveszteri zalaegerszegi futás egyelőre terv, de hangulata miatt nagy kár lenne kihagyni.
Ezúton szeretnénk köszönetet mondani Letenye Város Önkormányzatának, hogy  támogatja a versenyeken való indulásunkat!

 

letenye-futok-2.jpg

 

És egyben örömömet fejezem ki, hogy a városban és a környéken egyre több futót látok. Ha bárkinek kedve támad kipróbálni magát valamelyik futó rendezvényen, nagyon örülnénk, ha velünk tartana. A legtöbb ilyen eseményen több kategóriában lehet indulni, a pár kilométerestől kezdve maratoni vagy még hosszabb távon. Nagyon várjuk vissza közénk a tavalyi évben velünk futókat. (Kép és szöveg: Tóthné Molnár Enikő)