Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2012.12.22

Ismét a rászorulóknak osztottak melegételt a letenyei testület tagjai

Letenye Város Képviselő-testületének tagjai december 22-én (szombaton) ismét folytatták a 3 éve megkezdett hagyományt, melegételt osztottak a rászorulóknak. Az eseményre ezúttal a város főterén felállított két sátorban került sor.

 

letenye-karacsonyi-etelosztas1.jpg

 

Dr. Szabó Ilona képviselőtől megtudtuk, hogy a gulyáshoz szükséges húst ebben az esztendőben is a Kossuth utcai Horváth Húsbolt adta ingyen, a többi alapanyagot és az üdítőket a testületi tagok saját pénzükből állták. Az ügyvéd-képviselőnő honlapunknak azt is elmondta, hogy az év 365 napján is szükség lenne az ilyesfajta segítségre, éppen ezért kérik mindazok jelentkezését, hogy - akik most akár szégyenérzetből vagy más okból nem voltak jelen - az önkormányzat illetékes osztályain jelentkezzenek.

 

letenye-karacsonyi-etelosztas2.jpg

 

Halmi Béla polgármester jófajta borát ajánlotta fel, melyből ő készített ízletes forralt bort. A polgármester felesége Halminé Mikó Erzsébet családi kocsijukkal a letenyei hegyeken is járt, ahol melegétellel kínálta a "hegylakókat". A főtéri két sátorban az ételen, az italokon kívül ruhaosztás is volt, a ruhákat a testületi tagok otthonról hozták. A megmaradt ízletes gulyást a szervezők a helyi Kolping Otthonnak ajánlották fel.