Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2013.09.13

Ipari kém bukott le a nagykanizsai Izzóban

ipari-kem-nagykanizsa-ge.jpgIpari kémkedés gyanúja miatt bocsátotta el egyik dolgozóját egy Nagykanizsán tevékenykedő multinacionális cég, és rendőrségi feljelentést tett az eset észlelése után.
    Az információt közzétevő Kanizsahír portál a cég megnevezése nélkül azt írta: külföldi megbízásból, közvetítő felkérésére folytatott ipari kémkedést a volt dolgozó, akinek ténykedése a belső védelmi rendszernek köszönhetően tűnt fel.
    Az MTI érdeklődésére a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata csütörtökön megerősítette az értesülést azzal, hogy a cég feljelentésére "üzleti titok megsértésének megalapozott gyanúja miatt" indítottak eljárást egy 58 éves férfi ellen.
    Mint közölték, egy nagykanizsai multinacionális vállalat vagyonvédelmi igazgatója tett feljelentést augusztus 29-én a cégük egyik alkalmazottja ellen. A nyomozók az 58 éves férfit gyanúsítottként hallgatták ki.
    A rendőrség a nyomozás érdekeire tekintettel további információt nem kívánt közölni.
    Az MTI más forrásból úgy tudja: a General Electric (GE) nagykanizsai fényforrásgyárában történt az eset. A vállalat alkalmazottja egy magyar közvetítőn keresztül kapott kelet-európai megbízásból töltött le információkat a számítógépes rendszerből.
    A GE az MTI megkeresésére rövid közleményt küldött, amelyben az áll: a nagykanizsai fényforrásgyárba érkezett névtelen bejelentés alapján "rendkívüli biztonsági auditot" végeztek a cégnél. Ennek során egy munkavállalóval szemben felmerült a gyanú, hogy "üzleti célokkal nem magyarázható adatmásolást végzett", ezért a vállalat rendőrségi feljelentést tett. MTI