Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2014.05.01

Intézkedő rendőrökre támadtak zalaegerszegi futballszurkolók

Egy 3:6-ra végződött labdarúgó mérkőzés margójára.

Még 2013. február 9-én a ZTE-Videoton labdarúgó mérkőzésen a hazai és a vendég szurkolók összeverekedtek, ezért a biztonsági szolgálat rendőri segítséget kért. Az intézkedés során több garázdát elfogtak, majd őket előállításuk végett a stadion keleti szektorából a főbejárathoz kísérték.
Ezt észlelte a főbejárat közelében levő kb. 15-20 főből álló csoport. Az egyik egerszegi szurkoló kiabálni kezdett és arra buzdította a társait, hogy az elfogott személyeket szabadítsák ki a rendőri őrizetből. A hőzöngő csoport fenyegetően megindult a rendőrök felé, akiket csak az azonnali könnygázspray alkalmazásával lehetett megállítani. A csoport megtorpanását kihasználva a rendőröknek a még ekkor is kiabáló, és támadásra bujtogató terheltet sikerült a csoportból kiemelni, elfogni és a rendőrkapitányságra előállítani.

rendor-foci.jpeg

A Zalaegerszegi Nyomozó Ügyészség a terhelt ellen hivatalos személy elleni erőszak előkészületének vétsége miatt emelt vádat a Zalaegerszegi Járásbíróság előtt - tudatta kedden a Letenye Médiával Dr. Pirger Csaba a Zala Megyei Főügyészség szóvivője. (A fotó illusztráció)