Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2012.12.23

Idősek napi ünnepséget rendeztek Kistolmácson + videó a letenyei iskolások műsoráról

A kistolmácsi önkormányzat a Kistolmács Jövőjéért Közhasznú Egyesület tagjainak részvételével december 15-én idősek napi ünnepséget szervezett a község művelődési házában. A szépkorú lakosságot Birkás Zoltán polgármester köszöntötte, kiemelve az idősek gondoskodását és  nyugdíjas éveikhez, jó egészséget és hosszú, boldog életet kívánt. A köszöntőt a letenyei Andrássy Gyula Általános Iskola nebulóinak színvonalas műsora követte, melyben régi idők vidéki, falusi életét elevenítették  fel. 
 
 
Az általános iskola tanulóit Molnár Katalin tanítónő és Horváthné Vlasics Zsuzsanna tanárnő készítették fel. Az időseket a letenyei Cselényi Attila vezénylésével a Mákvirág Citerazenekar által adott dalcsokor szórakoztatta, majd az adventi időszak és Jézus születésének eljövetele alkalmából közösen karácsonyi dalokat énekeltek. A hagyományoknak megfelelően a rendezvényen az önkormányzat képviseletében a polgármester szavakkal és egy csokor virággal köszöntötte a település legidősebb lakóját, 89 éves Kovács Józsefnét,  Ilus nénit. 
 
 
Az önkormányzat a műsorokat követően ízletes vacsorával és ajándékkal kedveskedett a település szépkorú lakóinak. (Fotók: Farkas Szilárd)