Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017.07.06

Vihar - Több járásra másodfokú riasztást adtak ki

A heves zivatar veszélye miatt több délkeleti járásra kiadták a másodfokú riasztást csütörtökön kora este, ez Békés, Jász-Nagykun-Szolnok és Hajdú-Bihar megyét érinti.
Az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésében azt írta: csütörtökön elsősorban északkeleten, valamint a Dunántúlon, annak is főként a nyugati, délnyugati felében alakulhatnak ki helyenként zivatarok viharos szél és esetleg kisebb méretű jég kíséretében.

 

villam.jpg

 

Az éjszaka első felében főként délnyugaton lehet még zivatar. Egy-egy heves zivatar is előfordulhat.
Pénteken a nap második felében északnyugat felől több hullámban alakulnak ki zivatarok, legkisebb eséllyel az ország délnyugati harmadán. Heves zivatar is valószínű, károkozó szélrohamok és nagyméretű jég kíséretében.

Az Északi-középhegység térségében a zivatarokhoz helyenként nagy mennyiségű eső is társulhat.
A heves zivatarok veszélye miatt péntekre három dél-dunántúli megye kivételével - Zala, Somogy és Baranya - az egész országra figyelmeztetést adtak ki, ez másodfokú Budapestre, valamint Pest, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Komárom-Esztergom és Nógrád megyére.
Emellett Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád, Győr-Moson-Sopron, Somogy, Tolna, Vas és Zala megyére a hőség veszélye miatt is elsőfokú figyelmeztetést adtak ki péntekre. MTI