Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.02.05

Szélvihar: sok helyen nincs áram, Zala, Békés, Pest, Csongrád, Hajdú-Bihar megyékből érkezik a legtöbb riasztás

A viharos szél még mindig sok munkát ad a tűzoltóknak - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) helyettes szóvivője szerda délután az MTI-vel.

Dóka Imre kifejtette: szerda délutánig országszerte újabb 230 helyszínre riasztották a tűzoltókat a viharos erejű szél okozta károk felszámolásához.

viharkar-auto-1.jpg

A legtöbb riasztást Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar, Pest és Zala megyében kapják a katasztrófavédelem hivatásos, önkormányzati és önkéntes egységei. Főként kidőlt fák és leszakadt faágak eltávolítása, valamint megrongálódott tetőszerkezetek és leszakadt vezetékek helyreállítása miatt hívják a tűzoltókat.

A megsérült vagy leszakadt vezetékek miatt három megyében (Csongrád, Békés, Bács-Kiskun) csaknem tízezer fogyasztónál szünetelt átmenetileg az áramszolgáltatás.

Kitért arra is, hogy kora délután Jász-Nagykun-Szolnok megyében, a 4-es út Fegyvernek és Kenderes közötti szakaszán felborította a szél egy kisteherautó utánfutóját. Törökszentmiklóson pedig teljes egészében leszakította és az épület mellett parkoló autókra dobta egy sportcsarnok körülbelül hatszáz négyzetméteres tetőszerkezetét a viharos erejű szél.

torokszentmiklos-sportcsarnok-viharkar-2.jpg

(A sportcsarnok leszakadt teteje Törökszentmiklóson, az Almásy úton 2020. február 5-én. Fotó: MTI/Mészáros János)

torokszentmiklos-sportcsarnok-viharkar-2020.jpg

(Tűzoltók vizsgálják a sportcsarnok leszakadt tetejét Törökszentmiklóson, az Almásy úton 2020. február 5-én. A viharos szél teljes egészében leszakította és az épület mellett parkoló autókra sodorta a körülbelül 600 négyzetméteres tetőszerkezetet. A mentők tájékoztatása szerint senki nem sérült meg. Fotó: MTI/Mészáros János)