Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2016.04.28

Jön a jobb idő

Szárazföldünk nagy részének időjárását ciklonok, és a hozzájuk tartozó frontok alakítják. Emiatt változékony az idő, gyakran erősen megnövekszik a felhőzet, és a frontok mentén többfelé esik az eső, záporeső, az északi tájakon néhol havazik. Kevesebb a felhő, naposabb az idő az Urál előterében, valamint a Balkánon, ahol anticiklonális hatások érvényesülnek. Arrafelé számottevő csapadék sem fordul elő. A legmagasabb nappali hőmérséklet kontinensünk északnyugati és középső területein sokfelé  a 10 fokot sem éri el. Másutt enyhébb az idő, többnyire 14 és 19 fokot mérnek.

 

repce-viragzas.jpg

 

Pénteken az ország északnyugati harmadán kevés lesz a felhő, többórás napsütésre számíthatunk, majd délután másutt is szakadozik, csökken a felhőzet. Kezdetben délen és keleten, majd egyre inkább csak keleten fordul elő eső, zápor. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, csupán a Tiszántúlon élénkül meg éjszaka és pénteken az északkeleti szél.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 3 és 8 fok között valószínű, de északnyugaton hűvösebb lesz, ott -1, +2 fokig hűl le a levegő.
A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 13 és 18 fok között alakul. MTI