Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2014.06.15

Horvátországba indulóknak fontos!!! Ideiglenes magyar konzulátus nyílt Splitben

Vasárnap kezdte meg működését a horvátországi Splitben az ideiglenes konzulátus, amelyhez három hónapon át fordulhatnak segítségért a magyar állampolgárok - mondta Nagy Anna külügyi szóvivő.

omis.jpg

Kifejtette: Horvátország az egyik legnépszerűbb úti cél a magyarok körében, akik közül a legtöbben azt a négy dalmát megyét keresik fel, amelyekből a spliti konzulátus könnyen elérhető.
Az elmúlt években is működött hasonló ideiglenes képviselet a horvátországi városban, és nagyon jól bevált ez a gyakorlat. A tapasztalatok azt mutatják, hogy nagy szükség van erre az ideiglenes konzulátusra, mert nyaranta rengeteg olyan ügy van, amelyben az emberek a konzulhoz fordulnak, például ha valakinek ellopják az útlevelét, baleset vagy valamilyen káreset éri - közölte a szóvivő.
A konzul segíthet a tolmácsolásban, megkönnyítheti az eligazodást a helyi ügyintézésben, és a munkáját - akárcsak az elmúlt években - magyar rendőrök is segítik - mondta.
A szóvivő közölte: a spliti ideiglenes konzulátus a 00385 99558 5555-ös telefonszámon érhető el éjjel-nappal, három hónapon keresztül, azaz szeptember 15-éig.
A Horvátország más területein nyaraló magyar turisták a zágrábi nagykövetséghez fordulhatnak hasonló segítségért. MTI