Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.07.09

Tűz ütött ki egy Pula melletti településen Horvátországban, sokan elmenekültek otthonaikból

Az isztriai Pulához eső közeli településen kigyulladt egy transzformátor állomás, a fél város áram nélkül maradt, az erős szél miatt tovább terjedtek a lángot; a délre fekvő Vintijan és Dolinka községet evakuálni kellett, délutánra a tűzoltóknak sikerült lokalizálni a tüzet - írta a Glas Istre című horvát regionális napilap szombaton.

Az isztriai rendőrkapitányság műveleti és kommunikációs központjától kapott információk szerint a tűz miatt több mellékutat és főutat is lezárták a forgalom elől.
Dino Kozalevac tűzoltóparancsnok a sajtónak úgy nyilatkozott: a szél gyengült, így már uralják a helyzetet, 75 tűzoltó és három tűzoltó repülőgép is oltja a tüzet, amelyben körülbelül 30 hektáron égett le az aljnövényzet.

horvatorszag-pula-tuz-2022.png

(Fotó: a Glas Istre videójából)

A házak többé-kevésbé védettek voltak, néhány melléképület, személygépkocsi és egy rádióállomás égett le. Személyi sérülés nem történt - mondta.
A tűz kisebb pánikot okozott Pula városában és a közel eső településeken. A városi kórház is áram nélkül maradt.

Helyi beszámolók szerint sokan elmenekültek otthonaikból, mások segítettek a tűzoltóknak vagy saját házaikat locsolták vízzel, hogy megvédjék a lángoktól. Kriják Krisztina/MTI

Frissítés: Értesüléseink szerint a tüzet sikerült eloltani.