Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.08.01

Több órás várakozás, torlódás a letenyei határon

Több mint 2 órát kell várakozniuk az utazóknak Letenyén az autópálya határátkelőnél, mert a horvát hatóságok a koronavírus-fertőzés miatt a kötelező regisztrációt végzik - tájékoztatott szombaton a Zala Megyei rendőr-főkapitányság.

A magyar rendőrök azt javasolják, használják a régi letenyei határátkelőt is, ott nincs ennyi várakozási idő. Jelenleg ott 1 órát kell várakozni az átlépésre.

Ugyanakkor a torlódás elkerülhető úgy is, ha Szlovénia felé veszik az irányt az Adria északi területeire utazók, ott sincs több órás várakozási idő.

A hazai egyenruhások javasolják, ivóvíz, frissítő mindig legyen az autóban a kényszerű várakozás ideje alatt.

Horvátországba való belépés, utazási szándék esetén ITT KELL REGISZTRÁLNI.

Egyébként - mivel éppen turnusváltás van szombaton - általában a várakozási idő fokozatosan lecsökken Letenyénél, a késő délutáni órákban már csak rövid ideig kell várni arra, hogy elindulhassunk horvátországi nyaralásunkra.

letenye-hataratkelo-torlodas-2020.jpg

(Szombatonként a turnusváltás ideje alatt gyakran alakul ki torlódás a letenyei autópálya határátkelőnél a horvát hatóságok kötelező regisztrációja miatt. Fotó: MTI/Varga György)

Horvátország adatokat kér a beutazóktól a járványügyi kontaktkutatás miatt

A határon végzett adatgyűjtés miatt kialakuló torlódás elkerülése, a várakozási idő csökkentése érdekében, a horvát hatóságok a Horvát Köztársaságban tartózkodni szándékozó külföldi állampolgároknak javasolják, hogy adataikat előre töltsék fel az https://entercroatia.mup.hr/ Horvátország csütörtöktől szigorít beutazási szabályain az új koronavírussal fertőzöttek számának növekedése miatt, így a Szerbiából, Bosznia-Hercegovinából, Koszovóból és Észak-Macedóniából érkezőknek két hét kötelező karanténba kell vonulniuk - jelentette be szerdai sajtótájékoztatóján Davor Bozinovic belügyminiszter, a válságstáb vezetője.