Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.12.30

Segítséget kért Horvátország, úton a katasztrófavédelem szállítmánya

Hat raklapnyi segélyszállítmányt indított a magyar katasztrófavédelem Horvátországba a földrengés okozta helyzet kezelésére. A keddi 6,3-as erősségű földrengés kezelésére Horvátország az Európai Unióhoz fordult segítségért.

Sátrakat, világítóeszközöket, összecsukható ágyakat és hálózsákokat kért a tagállamoktól. Magyarország délnyugati szomszédunk megsegítésére az elsők között jelezte segítő szándékát és 250 összecsukható tábori ágyat és 250 hálózsákot ajánlott fel, amit Horvátország el is fogadott.

A két tonnás, hat raklapból álló segélyszállítmány szerdán kora délután indult el a katasztrófavédelem logisztikai bázisáról, és várhatóan még az esti órákban megérkezik a letenyei határátkelőn keresztül a horvát polgári védelem Zágrábhoz közeli raktárbázisára.

Magyarország legutoljára március 23-án küldött segélyszállítmányt Horvátországnak. Akkor egy 5,6-os erősségű földrengést követő helyzet kezeléséhez nyújtottunk segítséget 200 tábori ággyal és 200 matraccal. (Forrás és fotók: BM OKF Médiaszerver)

Honlapunk úgy értesült, hogy a hazai katasztrófavédelem konvoja szerdán délután már áthaladt a letenyei horvát-magyar határátkelőn és várhatóan újabb konvojokat indít Magyarország a napokban a szomszédos ország megsegítésére.

horvatorszag-foldrenges-magyar-segelyszallitmany-3.jpg

horvatorszag-foldrenges-magyar-segelyszallitmany.jpg

horvatorszag-foldrenges-magyar-segelyszallitmany-1.jpg