Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.07.20

Már több ezer jegyet váltottak az Adria InterCity-re

A Budapestről Splitbe közlekedő Adria InterCity-re az első hetekben már háromezernél is több jegyet váltottak - közölte a MÁV-Start kedden az MTI-vel.

Az Adria IC július 2-a óta közlekedik, a vonat Budapestről Splitbe keddenként, péntekenként és vasárnaponként, míg visszafelé szerdánként, szombatonként és hétfőnként jár.

horvatorszag-vonat.jpg

(Fotó: MÁV-START nemzetközi utazások - Facebook)

Közölték, a Splitbe légkondicionált fekvő- és hálókocsikkal, valamint a teljes szakaszon étkezőkocsival közlekedő Adria éjszakai vonat népszerűsége felülmúlja az előzetes várakozásokat, naponta 50-100 helyet foglalnak az utasok. Az előzetes foglalási adatokból látszik, hogy főként a hétvégi napokon induló vonatok a népszerűek, több olyan júliusi és augusztusi járat is van, ahol a hálókocsihelyek foglaltsága már most 80-90 százalék közötti.

Arról is beszámoltak, hogy az Istria Expressz augusztus 28-áig naponta 20:35-kor indul a budapesti Déli pályaudvarról Veszprém, Zalaegerszeg, Maribor, Ljubljanán keresztül Koperba és közvetlen ülő- és hálókocsikkal Rijekába. Koperba reggel 8:33-kor, Rijekába délelőtt 9:27-kor érkezik.

Azt is közölték, július 2-től augusztus végéig heti rendszerességgel a Volánbusz is indít légkondicionált autóbuszokat Splitbe és Porecbe. A Dalmát Expressz budapesti, siófoki és nagykanizsai indulással közlekedik Zadar, Biograd, Vodice, Sibenik, Primosten, Trogir és Split városába.

Egy másik vonattal, az Adria Expresszel – szintén budapesti, siófoki és nagykanizsai indulással – Rijeka, Optija, Pula, Rovinj és Poreč érhetők el. Felnőtt jegyek 48 eurótól, gyermekjegyek 25 eurótól érhetők el.