Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.06.11

Idén is lesznek magyar rendőrök Horvátországban

A Zadar és Pula környékén nyaralók számára éjjel-nappal elérhetőek lesznek az ott szolgálatot ellátó magyar rendőrök.

Az eredményes szolgálatellátás érdekében a feladatra kiválasztott szakértők 2021. június 10-én felkészítésen vettek részt a Rendőrségi Igazgatási Központban.

A magyar rendőrök 2021. július 1. és augusztus 31. között segítik horvát kollégáik munkáját a tengerpart idegenforgalmi szempontból frekventált övezeteiben.

magyar-rendorok-horvatorszag-2021.jpg

(Fotó: ORFK Kommunikációs Szolgálat)

A közös járőrszolgálat során a magyar zsaruk Zadarban és Pulában, valamint a környékbeli településeken, leginkább a strandok környékén, továbbá az utazók által látogatott helyeken lesznek jelen.

A magyar rendőrök jellemzően a turisták részére adnak tájékoztatást, szükség esetén útbaigazítják a nyaralókat. A kiválasztás során szempont volt a nyelvtudás, így a Horvátországba induló magyar rendőrök közül öten beszélnek angolul, egyikük pedig horvátul.

A koronavírus-járvány miatti intézkedések következtében a Horvát Köztársaság területére történő belépéskor minden külföldi állampolgárnak egy nyilatkozatot kell kitöltenie. A határátlépés meggyorsítása, illetve a várakozás elkerülése érdekében a nyilatkozat – magyar nyelven is – kitölthető.

A Horvátországba utazó magyar állampolgárok naprakész információkat találnak a Konzuli Szolgálat honlapján.

Amennyiben segítségre van szüksége, hívja Zadarban és környékén a +36 30 114 8704, míg Pulában a +36 30 744 6147 telefonszámot.

A két telefonszám kizárólag 2021. július 1. és augusztus 31. között érhető el segítségkérésre - tájékoztatott pénteken az ORFK Kommunikációs Szolgálata.