Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2018.06.28

Horvátországi nyaralása során bajba került? Ezeket a számokat hívhatja!

A júliusi és augusztusi hónapban – az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően – közrendvédelmi szakterületen tapasztalatot szerzett magyar rendőrök segítenek horvát kollégáiknak a tengerpart idegenforgalmilag frekventált övezeteiben.
A közös járőrszolgálat során Zadarban és Pulán, valamint a környékbeli településeken, jellemzően a közterületeken, a strandok környékén lesznek jelen, továbbá alkalmanként – a környék szigetei körül a hajózási útvonalakra figyelemmel – parti járőrözést is ellátnak.

magyar-rendor-horvatorszag-2018.jpg

Az elmúlt években a magyar rendőrök által végrehajtott intézkedések közül a turisták részére adott felvilágosítások, útbaigazítások, illetve figyelmeztetések voltak jellemzőek. Rendőreink közlekedési baleset esetén is közreműködnek az ügyintézésben, a nyelvi nehézségek leküzdésében.

A magyar rendőrök a segítségre szoruló nyaralók számára a nap 24 órájában elérhetőek. Amennyiben segítségre van szüksége, hívja Zadarban és környékén a +36306602864, míg Pulán és vonzáskörzetében a +36306602914 telefonszámot.
(Forrás:
police.hu)