Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.05.21

Csak vicc volt, hogy nem szolgálnak ki magyarokat egy horvát étteremben

A közelmúltban megjelent egy fotó, amely szerint egy horvátországi étteremben nem szolgálnak ki magyarokat. Mint kiderült az étterem csak viccelt a felirattal, ahogy korábban is szokott.

Az esettel kapcsolatban a Pénzcentrum vette fel a kapcsolatot a Horvát Idegenforgalmi Közösséggel, melynek igazgatója, Ivana Herceg a lap megkeresésére ezt válaszolta:

nem-szolgalnak-ki-magyarokat-horvat-etterem.jpg

"Azok a hírek, melyek szerint a horvát éttermek nem szolgálják ki a magyar vendégeket, egyszerűen tévesek. Az említett étteremnek az a szokása, hogy az étterem előtti táblákon elhelyezett humoros feliratokkal szórakoztatja a vendégeket. Így például korábban kitettek egy táblát, amin ez áll:

"Van egy remek séfünk, de nem ajánljuk önöknek", vagy például: "2-t fizetsz, 1-t kapsz". Mindenesetre megértjük, hogy a magyar vendégek ezt a viccet személyes sértésnek vették, hiszen a humorban is van különbség Horvátország és Magyarország között.

Szeretnénk üzenni, hogy a magyar vendégeket Horvátországban továbbra is szívesen látják és a hírek, miszerint nem szolgálták ki őket, abszolút tévesek. Biztosak vagyunk benne, hogy a magyarok ezután is gyönyörű nyári emlékekkel térnek haza Horvátországból.

A két nemzetet erős szálak kötik össze, közös a történelmünk, barátok vagyunk, és mi mindent megteszünk azért, hogy a magyar turisták továbbra is jól érezzék magukat, miközben országunkban tartózkodnak."