Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2014.01.28

Hazugságvizsgálaton bukott le a zalaszentgróti halálos gázolás sofőrje - Videóval

Megtalálták azt a férfit, aki a gyanú szerint tavaly novemberben halálra gázolt, majd cserbenhagyott egy embert - mondta el a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetője szerdai sajtótájékoztatóján, Zalaegerszegen.

Anti András közölte: tavaly november 17-én hajnalban Zalaszentgrót határában történt a cserbenhagyásos baleset, egy 22 éves tekenyei férfi az úton feküdt, amikor a jármű áthajtott rajta.
A gázoló elment a helyszínről, és csak mintegy ötven autótulajdonos és harminc tanú meghallgatása során sikerült megtalálni. Az elkövető megpróbálta félrevezetni a nyomozókat, de a poligráfos vizsgálat és a bizonyítékok ellene szóltak - mondta az osztályvezető.
A baleset rekonstruálásakor a rendőrök szakértők segítségével arra a következtetésre jutottak, hogy a gázoló autó valószínűleg terepjáró vagy kisteherautó lehetett. A környéken ismert mintegy ötven hasonló autót és a tulajdonosaikat megkeresték, és csaknem harminc tanút hallgattak ki. További szakértők bevonása és bizonyítékok beszerzése során jutottak el januárban egy környékbeli férfihoz, aki azonban megpróbálta félrevezetni a rendőröket.

zalaszentgrot-halalos-gazolas.jpg

Először azt állította, hogy járt a helyszínen, de nem tud a balesetről. A poligráfos vizsgálat és az ellene szóló bizonyítékok alapján ugyanakkor valószínűsítető lett, hogy a 28 éves férfi volt az, aki terepjárójával elgázolta az úton fekvő fiatalt.
Anti András az MTI kérdésére elmondta: a cserbenhagyó - aki az eljárás során szabadlábon védekezhet - ijedtségével magyarázta, hogy elhajtott a helyszínről. Segítségnyújtás halált okozó elmulasztása miatt kell felelnie.
Az áldozatról az osztályvezető azt mondta: előző éjjel a barátaival szórakozott, akik magára hagyták, miután a kivilágítatlan városszéli úton lemaradt tőlük. Az MTI más forrásból úgy tudja: az áldozat valószínűleg ittassága miatt feküdt az úton.
A rendőrségi sajtótájékoztatón bemutattak két videofelvételt is, a nappali helyszínelésről és az eset éjszakai rekonstruálásáról, amelyekkel azt illusztrálták, hogy ilyen esetekben egy sötétben az úton fekvő embert rendkívül nehéz észlelni. MTI