Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2014.11.10

Havonta 58 ezer ft családi pótlékot igényelhetnek a Németországban dolgozó magyarok!

Erről a családi pótlékról biztosan nem hallottál még!
Ezt a cikket mindenkinek érdemes elolvasnia, ha másért nem csak tájékozódásképpen, hiszen könnyen lehet, hogy a benne lévő információval sokat segíthet családtagjainak, barátainak, ismerőseinek
.

 

csalad.jpg

 

Óriási hír lehet a Németországban dolgozóknak, hogy ebben az országban azoknak is jár a családi pótlék, akik nem vitték magukkal gyermekeiket, hanem a kicsik itthon maradtak.Nem is kis összegről van, ugyanis 2 gyermekes család esetében a családi pótlék 400 euro körül mozog, ami jelenleg több, mint 120 ezer forint.Ez a hazai családi pótlékhoz viszonyítva igen magas összeg! Tovább óriási hír, hogy ezt a támogatás, akár 4 évre visszamenőleg is lehet igényelni, ami ha kiszámoljuk egy igen szép összegre rúg.

 

Sokan most biztosan értetlenül néznek maguk elé, sőt talán hitetlenül is, de ez a támogatás valóban létezik,és valóban megjár 2 gyermek után.Németországban ez különben sem képvisel akkora értéket, mint nálunk. Ahhoz, hogy ezt megkaphasd nem kell mást tenned, ha van már 2 gyermeked, hogy Németországban kezdesz el dolgozni bejelentett állásban.
A statisztikák alapján már legalább 135 ezer magyar dolgozik kint Németországban, akiknek a nagy része sajnos még mindig nem tud arról, hogy ez a támogatás nekik bizony megjár! Kérlek terjeszd a hírt minél szélesebb körben, hogy minél többen megkaphassák, aki jár nekik.


Ez az ellátás a vendégmunkásokat is természetesen megilleti, teljesen mindegy, hogy melyik országból érkeztek Németországba.Tulajdonképpen annyira nem is meglepő egy a “bőkezűség”, hiszen aki ott dolgozik ott fizet adót is! Mivel Németország szinte korlátlan mennyiségű külföldi munkavállalót be tud fogadni, sőt nagy szükségük van rájuk, ezért kaphatnak azok is családi pótlékot, akik a gyermekeiket otthon hagyták.


A tét nem kicsi: két gyermekig fejenként 184 (58 ezer forint), a harmadik gyerek után 190, minden további gyerek után pedig 215 euró jár a munkavállalóknak.Láthatjuk, hogy igen nagy összegekről van szó, ha átlagos magyar, román, ukrán fizetést veszünk alapul…Ezt az ellátást maximum a gyermek 25 éves koráig kérhetjük, de csak akkor ha a gyermek még tanulmányokat folytat. Az ellátást 4 évre visszamenőleg kérhetjük ha tudjuk igazolni, hogy már akkor is volt Németországban munkaviszonyunk.

(Forrás: Pályázatfigyelő.info)