Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2018.02.04

Országszerte több helyen megmaradt a hó

Országszerte több helyen megmaradt a szombaton lehullott hó, de csak a hegyvidékeken alakult ki jelentősebb hóréteg.
Az Országos Meteorológiai Szolgálat szombatra a fél országra - köztük a fővárosra - adott ki elsőfokú figyelmeztetést a havazás miatt.
Az érintett területeken a nap folyamán kisebb és nagyobb intenzitással havazott. Több helyen jelenleg is esik a hó.

havazas-7-es-fout.jpg

A meteorológiai szolgálat délutáni adatai szerint a hegyvidékeken alakult ki vastagabb hótakaró, Kékestetőn 17 centiméteres hóréteget mértek.
Síkvidékeken jellemzően néhány centiméteres a hóvastagság, emellett többfelé alakult ki hólepel, illetve hófolt.
A havazás miatt szombatra kiadott figyelmeztetéseket kora este majdnem mindenhol visszavonták. Már csak Borsod-Abaúj-Zemplén megyében van érvényben elsőfokú figyelmeztetés.

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésükben azt írták: az intenzív csapadék zónája egyre inkább a keleti, északkeleti területekre korlátozódik.
Ott még vegyesen eső, havas eső és hó egyaránt eshet. A hegyvidéki területeken még egy újabb, mintegy 5 centiméternyi hó eshet, síkvidéken inkább csak átmenetileg megmaradó, latyakos, legfeljebb néhány centis réteg alakulhat ki.
Vasárnap fokozatosan megszűnik a csapadék, legfeljebb néhol fordulhat elő záporos csapadék.
A jelenlegi előrejelzések szerint a következő napokban száraz, de hideg idő várható, néhol akár mínusz 10 Celsius-fokig is hűlhet a levegő.
Szerdán várható ismét havazás, s a jelenlegi számítások szerint akár síkvidékeken is jelentősebb hótakaró alakulhat ki. MTI