Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.12.12

Hófúvó, nagy segítség a téli hónapokban

A hófúvók hatalmas segítséget jelentenek a téli hónapokban, hiszen a segítségükkel egyszerűen áthelyezhető a hó oda, ahova szeretnénk. Azonban a hófúvó kiválasztása során néhány szempontra mindenképpen figyelni kell, hogy az eszköz minden körülmények között kiváló teljesítményt nyújtson, és hosszú éveken át megállja a helyét. Cikkünkben összegyűjtöttük, hogy milyen szempontokra kell feltétlenül figyelni az eszköz kiválasztása során.

 

Elsősorban azt fontos hangsúlyozni, hogy ugyanúgy, mint más gépek esetében, a hófúvóknál is fontos, hogy csakis megbízható márkák termékeire essen a választás. Ez azért elengedhetetlen, mert csak ebben az esetben garantált a megbízható teljesítmény és a hosszú élettartam. Például a Husqvarna hófúvói kiváló választásnak bizonyulnak, hiszen a segítségükkel kevesebb energiabefektetéssel lehet eltávolítani a havat.

 

 

hofuvo.jpeg

 

A hófúvó a legkeményebb téli kihívások esetén is tökéletesen teljesít

 

A hófúvó kiválasztása során érdemes arra figyelni, hogy kétlépcsős csigalapát/ventilátor rendszerrel rendelkezzen az eszköz, valamint változtatható menetsebességgel, elektromos indítófunkcióval és bordázott kerekekkel is el legyen látva. Ugyanis az említett tulajdonságok elengedhetetlenek ahhoz, hogy a hófúvó a legkeményebb téli kihívások esetén is tökéletesen teljesítsen.

 

A kiváló minőséget képviselő termékek esetében garantált, hogy tömör közegek esetén is kiválóan működnek. Ennek köszönhetően nem kell attól tartani, hogy nem sikerül elvégezni a téli munkát, hiszen a tömör hó esetén is jól teljesítenek ezek a professzionális eszközök.

 

Mindenfajta felületen, csúszós és jeges körülmények között is jól teljesítenek

 

Hogyan működnek? A hófúvók először felaprítják a havat, majd pedig a készülékházba továbbítják azt. A készülékházból pedig a ventilátor segítségével távozik a hó. A változtatható menetsebesség azért fontos tulajdonság, mert ennek köszönhetően állandó szinten lehet tartani a munkakapacitást.

 

Említettük, hogy a mély barázdájú kerekek rendkívül fontosak a hófúvók esetében. Erre azért van feltétlenül szükség, mert ezek a kerekek jól tapadnak, így mindenfajta felületen, csúszós és jeges körülmények között is jól teljesítenek. 

 

A legzordabb időjárási körülmények között is kényelmesen lehet használni 

 

Továbbá fontos a hófúvók esetében, hogy könnyedén el lehessen érni a vezérlőket és a karokat. Erre is érdemes figyelni a választás során. A fűtött fogantyúknak és az elektromos indítórendszernek köszönhetően pedig a legzordabb időjárási körülmények között is kényelmesen lehet használni ezeket a gépeket.

 

A hófúvók esetében az akkumulátorokat az alacsony hőmérséklet nagymértékben megviseli. Emiatt fontos, hogy az indítórendszer támogassa az akkumulátort, vagyis a kiválasztott eszköz esetében egy hálózati aljzathoz csatlakoztatva csupán néhány gombnyomással beindítható legyen a motor.