Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2014.11.19

Harmadikas kisfiút, tanárnőt, takarítónőt mart meg egy kutya az iskola udvarán

Két súlyos és egy könnyebb sérüléssel járó kutyatámadás történt kedden délután a mezőfalvi iskola udvarán – kapta az információt Horváth Lászlóné igazgatóhelyettestől -  a Mezőhír.info.

- A napközis gyerekek az ebéd utáni levegőzést követően az udvarról indultak vissza az iskola épületébe. Vonulás közben az intézmény közelében elszabaduló nagytestű kutya elkapta a hátul álló 3. osztályos fiú vádliját. A segítségére siető tanítónő – magára vonva a kutya figyelmét – megakadályozta, hogy az eb tovább marcangolja a gyerek lábát. A fiú kiabálására több felnőtt is érkezett az épületből, akik különböző eszközökkel próbálták a kutya figyelmét elvonni. A fiú sikeresen bemenekült. A tanítónő könnyebb sérülések árán szintén bemenekült az iskolába. Közben a napközisek berohantak a főépületben lévő igazgatóhelyettesi irodába segítségért. A riasztásra az egyik igazgatóhelyettes a közelben lévő takarítónővel - kézben két seprűvel - azonnal az udvarra futott, mert nem tudták, hogy már nincs gyerek az udvaron. A kutya azonban még ott volt, és rátámadt az érkezőkre. A két ember közül a technikai dolgozó járt rosszabbul, súlyosan, több helyen megharapta a kutya.

 

kutyatamadas.jpg

 

Az iskola vezetői értesítették az illetékeseket – körzeti orvost, mentőket, polgármestert, rendőrséget, a gyermek édesanyját, a tankerületet – és nem engedtek ki senkit az épületből, amíg a kutya szabadon volt. a segítség megérkezéséig a padagógusok látták el a sérülteket. A kiérkező rendőrök már a gazda által megkötött ebet találták. A sérültek közül a takarítónő és a tanítónő hazajött. A gyermek még kórházi ellátásban részesül – tájékoztatta a Mezőhír.infót  Horváth Lászlóné igazgatóhelyettes.

A Mezőhír információja szerint a hatósági állatorvos először 14 napos karantént javasolt, de 90 nap is lehet belőle Székesfehérváron. Súlyosbítja a helyzetet, hogy az ebnek semmilyen oltása és papírja nem volt. A kutya gazdája ellen rendőrségi eljárás indult gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés ügyében.

Az iskolavezetés köszöni az eset kapcsán résztvevők rendkívül gyors és szakszerű segítségét!

Horváth László (Forrás: Mezőhír.info)