Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2014.03.13

Halálos gáz egy vasúti tartálykocsiban! - Egy ember meghalt, öt megsérült

Egy ember meghalt, kettő életveszélyesen, három könnyebben megsérült egy vasúti tartálykocsi karbantartásakor a Debrecenhez közeli Apafán csütörtök reggel - közölte az észak-alföldi mentőszolgálat regionális igazgató főorvosa az MTI-vel.
Pápai György elmondta: a korábban gáztárolásra használt tartálykocsiba négyen mentek be dolgozni, és mindannyian eszméletüket veszítették.
Még a mentők és a tűzoltók helyszínre érkezése előtt két dolgozó segítségükre sietett, akik egy embert ki tudtak vinni, de ők is rosszul lettek.
A mentők egy emberen már nem tudtak segíteni, két munkást életveszélyes, másik hármat könnyű mérgezési sérülésekkel szállítottak a debreceni Kenézy kórházba - ismertette a főorvos.

 (Tűzoltók dolgoznak tartálykocsik mellett egy vasúti járműjavító műhelynél, a Debrecenhez közeli Apafán 2014. március 13-án, ahol egy korábban gáztárolásra használt vasúti tartálykocsi karbantartásakor egy ember meghalt, kettő életveszélyesen, három könnyebben megsérült. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt)

A katasztrófavédelem közlése szerint a baleset a Debrecen melletti Apafán, egy járműjavító műhelyben történt, ahol a nagyméretű tartálykocsi karbantartása folyt. MTI