Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2014.06.21

Hajléktalanokat vertek Zalában - Életmentő hasi műtétre volt szükség

Agresszivitásba torkollt az újévi mulatozás. Életveszélyes sérüléseket szenvedett a hajléktalan.
A három terhelt 2014. január 3 este a keszthelyi lakásukon a szilveszteri italozást folytatták. Egy idő után elmentek a városba, további italokat vásároltak, majd megjelentek a Sörház utcában lévő nagy parkolóban, ahol a régi nagyszínpad öltözőjében hajléktalanok szoktak tanyázni. Ott találták egyik ismerősüket, valamint másokat, akik már aludni tértek. Miután elfogyott a bor, az ekkor már erősen ittas terheltek hangoskodni, duhajkodni kezdtek, egyikük beugrott az egyik alvó ágyába, aki beütötte a fejét a falba. Egy másik személyt megfenyegettek, hogy beleteszik a vízóra aknába, egy harmadikat pedig a román származására utalással szidalmazták, lökdösték, rángatták. Mintegy 10-15 perc elteltével távoztak, s elhatározták, hogy "Na akkor látogassuk meg a V....t!", akire egyébként a
terheltek nehezteltek. A Deák Ferenc utcában lévő régi sajtgyárnál meg is találták, aki egy ágyként szolgáló matracon feküdt. A terheltek hangosan kiabálva, trágár szavakkal szidalmazták, odamentek a sértetthez, s körülállva őt két oldaláról mindhárman megrugdosták. Ezután karjánál fogva megragadták a sértettet, felemelték, beleültették a helyiségben lévő egyik fotelbe, és ott folytatták a bántalmazást, tenyérrel, ököllel ütlegelték az arcát és a fejét. A terheltek egyike a verés után még ellenőrizte a sértett pulzusát, közölte a többiekkel, hogy „ még él”, majd távoztak, és folytatták az italozást.
A sértettet másnap a mentők a kórházba szállították, ahol életmentő hasi műtétet végeztek
rajta, eltávolították a lépét.

hajlektalan.jpg

A sértett a bántalmazás következtében a szemhéján, az orrán szenvedett zúzódásokat, eltörtek a bordái, megrepedt a lépe, és a hasürege megtelt vérrel, így a sérülései összességükben 8 napon túl gyógyuló súlyos, közvetlen életveszélyt eredményező sérülések.
A Zala Megyei Főügyészség a terheltek ellen életveszélyt okozó testi sértés büntette miatt
emelt vádat a Zalaegerszegi Törvényszék előtt - tudatta a Letenye Médiával Dr. Pirger Csaba a Zala Megyei Főügyészség szóvivője. (Fotó:illusztráció)