Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2014.09.26

Gyújtogatott egy irodista a letenyei Müllerben - Gyakorlatoztak a tűzoltók

Szeptember 25-én délelőtt egy Letenye melletti logisztikai központban megyei ellenőrző gyakorlatra került sor.
A feltételezés szerint az egyik dolgozó szándékosan tüzet gyújtott az irodájában, majd a raktárban tárolt raklapokat is begyújtotta. Ezután rosszul lett, és elájult az épületen belül. A gyakorlatot nehezítette, hogy a spinkler rendszer a feltételezés szerint nem működött az eset során. Minden dolgozó el tudta hagyni az épületet, csak az egy tüzet okozó embert kellett kimentenie a beavatkozó állománynak.

 

letenye-mullee-tuzolto-gyakorlat-0.jpg


A III-as kiemelt riasztási fokozatban a Nagykanizsai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság kettő gépjárműfecskendővel, egy vízszállítóval, és egy magasból mentővel, Lenti Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság egy gépjárműfecskendővel, továbbá a Pacsa és Zalakaros Katasztrófavédelmi Őrs további egy gépjárműfecskendővel vonult.

 

letenye-muller-tuzolto-gyakorlat-1.jpg

 

A beavatkozó állomány szabályosan, a feltételezett tűz eloltásához kapcsolódó taktikai és szerelési lépéseket betartva hajtotta végre a gyakorlatot. A tűzoltók a közművek leválasztása után, vízsugarakkal körülhatárolták a lángokat, valamint a könnyűszerkezetes tető védelmére a magasból mentőről vízsugarat szereltek és hűtötték azt. Mentési csoportot alakítva mentették ki az épületből az értékeket.
Egri Gyula, tű. ezredes, megyei igazgató az igazgatóság Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálata által szervezett gyakorlatot megfelelőre értékelte.
(Fotós: Szabados Gergely, tű szds - Nagykanizsa HTP, Forrás: Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság)