Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2014.09.18

Gyógyszeres bor ivásába halt bele egy 15 éves lány

Porrá őrölt tablettákat kevertek a borába "barátai". Nem is tudott róla.
Egy 15 éves lány meghalt Gesztelyben, mert barátai erős antidepresszánsokkal keverték a neki kínált bort, csak azért, hogy fokozzák a buli hangulatát. A fiatalokat gondatlanságból elkövetett emberölés vétségével vádolja a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség - közölte a vádhatóság az MTI-vel csütörtökön.

 

antidepresszans.jpg


A tájékoztatás szerint az elmúlt év tavaszán egy fiatalokból álló társaság tartott házibulit egyikőjük lakásán Gesztelyben. A 22 és 25 év közötti fiatalok a házigazda szekrényében találtak egy doboz gyógyszert, amelyet borba kevertek, hogy jobb legyen a hangulat. Kétliteres palackokba szórták a porrá tört tablettákat, egy palackba 10-12 darab gyógyszert is kevertek, de volt úgy, hogy közvetlenül a pohárba szórták a nyugtatót. Az így elkészített koktélt itták és ebből kínálták a lányokat is. Velük azonban nem közölték, hogy "felturbózták" az italt.
Az este folyamán az egyik 15 éves lány rosszul lett, majd eszméletét is elvesztette, a mentők már csak a halál beálltát tudták megállapítani.
A lány több pohár "koktélt" megivott, szervezetében a gyógyszer halálos adagjának többszörösét mutatták ki.
A három vádlott férfit gondatlanságból elkövetett emberölés vétségével vádolja az ügyészség. MTI