Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2012.12.25

Földrengés vagy robbanás volt Lispeszentadorjánban és annak környékén !

foldrenges-lispeszentadorjanban.jpg

 

 

 

Bejegyezve: 2012.12.25.18.30 -tól

 

 

 

Ma (2012.12.25-én) 18 óra előtt két földrengés vagy robbanás történt Lispeszentadorjánban - értesültünk egy olvasónktól. Mint írta: két egymás utáni lökéshullámot lehetett érzékelni, melyek annyira erősek voltak, hogy az ő házuk, de Lispeszentadorjánban és környékén szinte minden ház abba beleremegett. Annyit kiderítettünk:  a Becsehelyre telepített BEHE nevű földrengésérzékelő állomás valós idejű adatai szerint lökéshullámot érzékeltek a műszerek. A FB-ról származó információink szerint a környéken volt, ahol a falak rezegtek, az ablakok mozogtak. Többen hangot is hallottak. A kommentelők fele földrengésre, másik fele robbanásra gyanakszik, mert hangot is hallottak.

 

 

 

VALÓBAN FÖLDRENGÉS VOLT ! ITT A KÉPERNYŐKÉP !

foldrenges-lispeszentadorjan.jpg

 

A földrengés epicentruma Lispeszentadorján és Szentmargitfalva között volt, de azt biztosan érzékelték Bázakerettyén is.

 

A  valós idejű földrengésjelzési információk itt nézhetők meg:

 

www.foldrenges.hu/

 

20.00. Arról értesültünk, hogy Lispeszentadorjánba kivonult a katasztrófavédelem munkatársa is. Károkról nem érkezett jelentés.

 

2012. december 25 –én, Karácsony első napján 16 óra magasságában megmozdult a Föld Zala megyében.

 

A Richter - skála szerint 2,5-es erősségű földmozgást több településen is lehetett érezni, középpontja Szentmargitfalva és Kiscsehi közötti területre tehető. A Nagykanizsai Katasztrófavédelmi Kirendeltség Letenyei Katasztrófavédelmi Őrs parancsnoka azonnal a helyszínre érkezett, az érintett személyekkel, szervezetekkel a kapcsolatot felvette. A helyszíni vizsgálat során megállapítást nyert, hogy közművekben (villamos hálózat, gázvezetékek, vízvezetékek), illetve egyéb fontos műtárgyakban (víztározó, védművek)kár nem keletkezett. A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Műveletirányító ügyeletére az esettel kapcsolatban bejelentés nem érkezett. Lakosságvédelmi intézkedés foganatosítására nem volt szükség. Forrás: Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.