Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2015.01.24

Figyelmeztető előrejelzés vasárnap éjfélig

Az északi szelet a Dunántúl középső és nyugati, északnyugati megyéiben viharos (60-75 km/h) széllökések kísérhetik a vasárnap esti órákig. Vasárnap hajnalban, délelőtt főként a Dunántúl középső és nyugati megyéiben időnként 70-85 km/h-s széllökések is kialakulhatnak, Veszprém megyében síkvidéken egy-egy kevéssel 85 km/h-t meghaladó széllökés is előfordulhat.

 

hello-kittys-auto.jpg


A Dunántúlon ma folytatódik a havazás a Dunától keletre inkább eső valószínű, majd vasárnap hajnaltól a Duna-Tisza közén, később az Északi-középhegység térségében majd vasárnap a nap második felétől már másutt is kialakulhat havazás fokozatosan gyengülő csapadék intenzítás mellett.
Ma éjfélig 5 cm-t elérő vagy meghaladó hóréteg (vizes, tapadó hó) Veszprém és Komárom-Esztergom megyében, Somogy megye egyes részein, Győr-Moson-Sopron megye keleti és Fejér megye északnyugati részén, valamint a Mecsek hegységben valószínű. Az említett tájakon az erős, vagy viharos szél hófúvást okozhat.
Vasárnap a Dunántúlon, illetve a Duna-Tisza köze nyugati részein főként a nap első felében további havazás valószínű a lehulló hó mennyisége elérheti az 5 cm-t, míg az ország többi részén csak helyenként fordulhat elő lepel-néhány centiméternyi hó. Vasárnap éjfélig elsősorban a Dunántúlon fordulhat elő hófúvás, Veszprém megyében magasabb hótorlaszok is kialakulhatnak, elsősorban a magasabban fekvő részeken. (Forrás: OMSZ - Facebook)