Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2014.11.12

Felveszik tiszteledíjukat a letenyei képviselők, de azt civil szervezeteknek utalják

A letenyei képviselő-testület szerdai ülésén polgármesteri tájékoztatójában Farkas Szilárd többek között szólt arról, hogy egy eMagyarországos pályázaton a Fáklya Művelődési Ház és Könyvtár (FMHK) 1 millió forint támogatást nyert el. A pénzt eszközvásárlásra, a teleház elavult informatikai gépparkjának cserélésére és képzésekre kívánja fordítani az FMHK.


Kuprivecz József képviselő kezdeményezte, hogy helyezzék hatályon kívül a testület tagjainak tiszteletdíjáról szóló önkormányzati rendeletet. A grémium többséggel úgy döntött, hogy nem mondanak le tiszteletdíjukról Letenye választott vezetői. Mint elhangzott: a tiszteletdíjakat a képviselők jelentős része civil szervezeteknek kívánja átutalni, illetve minden képviselőt megillet az, hogy saját maga döntsön a munkájáért járó pénz felhasználásának módjáról.

 

letenye-kepviselotestulet.jpg


A város a belügyminiszter döntésének köszönhetően szociális tűzifára közel 3 millió forintot nyert el, amelyből 166 erdei köbméter tüzelőt vásárolnak a Zalaerdő Zrt-től.  A képviselők úgy döntöttek, hogy a beérkezett kérelmeket a humán és ügyrendi bizottság bírálja el. Szükség esetén megvizsgálják azt is, hogy a kérelem "köszönőviszonyban" van-e a kérelmező valós anyagi helyzetével.


Az önkormányzati tulajdonú ÉKKÖV Kft. felügyelőbizottságába Bagladi Géza, Kuprivecz József képviselők és Vida László személyében is új tagokat delegáltak, de a korábbi delegáltaktól is informálódni kívánnak az eddig elvégzett munkájukról és az ÉKKÖV jelenlegi helyzetéről.


A jövő évi villamosenergia szállításról is döntés született, így azt a korábban is szolgáltatást ellátó MVM Partnertől vásárolja meg Letenye.


Az interpellációk során elhangzott, hogy gondok vannak a háziorvosi rendelési időkkel. Sok esetben nem időben kezdődnek meg a rendelések, mert késik az orvos és az is előfordul, hogy az ügyeletes doktor később jelenik meg az ügyeleten és néha előbb távozik onnan. Az egészségügyi ellátás ezen problémáit az ÁNTSZ felé jelezni fogják - mondta válaszában Farkas Szilárd polgármester.