Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2014.11.08

Felkészültek a télre Zalában

November első hetében a téli felkészülés végrehajtásának ellenőrzése érdekében közös szemlét hajtott végre a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság valamint a megye valamennyi közútkezelő szervezete. Ennek keretében a Magyar Közút Nonprofit Zrt. üzemmérnökségein, továbbá Zalaegerszeg, Nagykanizsa, Keszthely és Lenti városok közterületeit fenntartó vállalkozások telephelyein került sor a technikai eszközök ellenőrzésre.

 

hofogo-halo.jpg

 

Az ellenőrzés során a téli időjárási körülmények közötti közlekedést biztosító gépjárművek – így például hókotrók és hómarók – műszaki állapotát vették szemügyre a katasztrófavédelmi kirendeltségek szakemberei, hogy azok minden szempontból megfelelnek-e a kritériumoknak.
A téli időszakban a katasztrófavédelem és a közútkezelő szoros együttműködésben áll, a diszpécserszolgálatok, ügyeletek folyamatos kapcsolatot tartanak egymással, hisz a hiteles információk gyors áramlása és a lakosság megfelelő tájékoztatása kiemelten fontos feladat.
A szervezetek vezetői egyetértettek abban, hogy a rendelkezésre álló gépjárművek és eszközök üzembiztonsága megfelelő.
Októberben a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon már sor került a téli felkészülés jegyében koordinációs értekezletre, amelyen a téli időjárással kapcsolatos helyzetek kezelésében érintett vagy abban résztvevő valamennyi szervezet, valamint közüzemi szolgáltató is részt vett.  Az értekezlet résztvevői minden lehetséges és szükséges lépést egyeztettek, amely annak  érdekében szükséges, hogy a rendkívüli téli időjárás során felmerülő problémákat gyorsan és hatékonyan kezeljék - tudatta a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

(Fénykép: Hófogó hálót helyez a 7-es út mellé a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Zala Megyei Igazgatóság dolgozója a Zala megyei Galambok határában. MTI Fotó: Varga György)