Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2013.07.25

Feleségét ejtette túszul, lövöldözött egy férfi -TEK-es elfogásos videóval !

Feleségét ejtette túszul egy férfi csütörtök reggel Szigetszentmiklóson. A támadó a nő segítségére érkező férfit meglőtte. A túszejtőt a Terrorelhárítási Központ emberei elfogták, ellene emberölési kísérlet megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a rendőrség.
A TEK az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, hogy a szigetszentmiklósi rendőrkapitányság a reggeli órákban a műveleti igazgatóság bevetési egységeinek segítségét kérte, mivel egy fegyveres férfi túszul ejtette feleségét. A férfi a Parabellum típusú éles lőfegyverrel több lövést adott le, és egy férfit megsebesített.
A TEK akcióját a helyszínen személyesen irányító Hajdu János elmondta, hogy kiérkezésükig a helyi rendőrök tartották a kapcsolatot a túszejtővel. Ezt követően a TEK túszejtéssel foglalkozó szakemberének sikerült elérnie, hogy a férfi eltegye fegyverét, és eltávolodjon a nőtől. Amikor a túszejtő autója felé tartott, a TEK munkatársai egy úgynevezett nem halálos fegyverrel ártalmatlanították.

 (Hajdu János, a Terrorelhárítási Központ (TEK) főigazgatója (j) nyilatkozik a sajtónak Szigetszentmiklóson 2013. július 25-én, ahol túszul ejtette feleségét egy férfi. A gyanúsított - akit a TEK emberei a helyszínen elfogtak - rálőtt  a nő segítségére siető férfira. MTI Fotó: Mihádák Zoltán)
Hajdu János azt mondta, hogy a túszejtő és felesége is csak kisebb hámsérüléseket szenvedett. Közölte: a túszejtő sportlövő. Az MTI helyszínen tartózkodó tudósítójának információi szerint a férfi és felesége három éve külön élnek, és a napokban mondták volna ki válásukat. Csütörtök reggel azonban a férfi fegyverrel kényszerítve beültette autójába a nőt, majd több helyszínt követően Szigetszentmiklós határában, a Csepeli út egyik bekötő útján álltak meg. Itt a nő menekülni próbált. A férfi ekkor 6-8 lövést adott le. A nő segítségére érkező férfit kézen lőtte.
Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) szóvivője az MTI-nek azt mondta, hogy P. Gyula 35 éves budapesti lakos ellen emberölési kísérlet megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást. MTI