Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2014.01.13

Fegyvereket, gránátokat, lőszereket rejt a letenyei horgászvíz

Tavaly nyáron egy alacsony vízállásnál a Letenyei Sporthorgászok Egyesületének vezetői azt vették észre, hogy egy II. világháborúból származó 85 mm-es páncélelhárító gránát látszik ki a civil szervezet legkedveltebb horgászvizének tükréből, a Hosszúvízből. Az esetet jelezték a Magyar Honvédség Tűzszerész Ezredének, melynek hivatásos katonái 5 nap alatt 124 különböző robbanótestet emeltek ki az évtizedek óta telepített egykori murai holtágból. A honvédség búvárai a mentesítés során több aknavető gránátot, kézigránátot, orosz, német, magyar gyalogsági lőszereket szedtek ki a vízből - mondta a Letenye Médiának Helber István egyesületi elnök, aki szerint sok fegyver is lehet Letenye legnépszerűbb horgászvizében.

 (Helber István egyesületi elnök horgásszal beszélget a letenyei Hosszúvízen)
 

Az elnöktől arról is értesültünk, hogy tavasszal visszatérnek a Hosszúvízre a tűzszerészek, ahol az érintett szakaszon - amely részen korábban a haltelepítések történtek -  30-30 méterre már most is tábla figyelmeztet arra, hogy ott tilos mindenféle tevékenység.
Egyébként 2011-ben Letenyén a József Attila utcában 12 robbanótestet találtak a tűzszerészek, melyeket helyben robbantottak fel a honvédség szakemberei. Az eseményről akkori beszámolónk és képgalériánk
IDE KATTINTVA OLVASHATÓ, ILL. NÉZHETŐ MEG.