Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2013.11.07

Fagyálló volt az ellopott borban

 Beismerő vallomást tett csütörtökön az a 37 éves vácszentlászlói borosgazda, akit korábban tanúként hallgattak ki a településen történt mérgezés, illetve haláleset ügyében, s aki korábban tagadta, hogy fagyállót tett volna a borába. Emberölés megalapozott gyanúja miatt eljárás indult V. Pál ellen - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtökön az MTI-vel.
Beluzsárné Belicza Andrea elmondta, hogy az eddigi adatok szerint a férfi október 24-én az udvarán található nyitott pincében elhelyezett hordóban lévő borhoz fagyállót töltött. Ebből a borból Sz. Sándor, 30 éves vácszentlászlói lakos több flakonnyit ellopott, és az italból több ismerősének is adott - tette hozzá.
Sz. Sándor október 27-én mérgezés gyanújával került kórházba, amiről két nap múlva az apja tett bejelentést a rendőrségen. A férfi már a kórházba kerülésekor is kritikus állapotban volt, és a gondos orvosi ellátás ellenére november 1-jén elhunyt.

fagyallo-a-borban.jpg

Rajta kívül - szintén mérgezés gyanújával - további öt embert vittek kórházba. Az elsődleges orvosi vélemény szerint mindannyian fagyállót tartalmazó folyadékot ihattak – tette hozzá a szóvivő.
A rendőrség az ügyben emberölés kísérletének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen indított eljárást. Több helyen tartottak helyszíni szemlét, amelyeken különböző összetételű folyadékokat foglaltak le és vizsgáltattak meg szakértőkkel. Azt is vizsgálják, hogy pontosan mi okozta a férfi halálát.
A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói először tanúként hallgatták ki V. Pált, aki a bűncselekmény elkövetését kezdetben tagadta, majd csütörtökön elismerte. Elmondása szerint az utóbbi időben többször loptak tőle ismeretlenek bort, ezért döntött úgy, hogy a tolvajok megleckéztetésére fagyállót önt a hordóba.
A férfi az elmúlt négy évben a sérelmére elkövetett bűncselekményekről a rendőrségre egyetlen esetben sem tett bejelentést - közölte a PMRFK szóvivője, hozzátéve, hogy V. Pál ellen szabadlábon hagyása mellett folytatják le az eljárást. MTI