Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021.03.13

Ez az etikett már nem az az etikett

Az etikett szót több értelemben használjuk. A társadalmi viselkedés szabályainak összességét jelenti. Korábban azt a merev rendszert jelölte, ami az egyes uralkodóudvarokban, előkelő körökben a viselkedési szabályokat meghatározta. Ez koronként és kultúránként akár jelentősen eltérhetett. Ma már inkább a „viselkedéskultúra” kifejezés terjed helyette.

Az étiquette szóval azt a feljegyzést illették, amelyre feljegyezték a - főképpen - prominensek nevét, rangját és az egyes szertartások lebonyolítási adatait. Ez a francia szó jelentette még a feliratot, címkét és cédulát is. A nyomdászatban az etikettet, tehát címkét a különféle termékekre, például üvegekre ragasztották fel. Elsősorban, hogy hívogató legyen az áru, másodsorban pedig a minőségről és a szállító cégről informálták a vevőket. 

 

etikettcimke.jpg

Információk tárháza

 

A vonalkód-technológia megjelenésekor kezdődött az öntapadós etikett címke igazi nagy felfutása. A kezdetben tekercsekben kapható címkékre nyomtatással került rá az azonosító vonalkód. Ezt aztán a raktáraktól kezdve a kereskedelmen át az egészségügyig számos ágazatban előszeretettel használták. És még ma is használják, bár az etikett kifejezést manapság leggyakrabban a borítékok és csomagok címzésére használt öntapadós címkékre alkalmazzuk.

Ez a nagyon hasznos irodai segédeszköz emellett persze még számos más területen is bevethető. 

 

Professzionális etikettcímkék pofonegyszerűen

 

Postázási és csomagolási kellékanyagként az etikettcímke hatalmas segítséget jelent az irodai munkában. Meggyorsítja a tömeges küldeményfeladási feladatok elvégzését. Egyszerű, pontos és villámgyors vele a munka. Nagyon sok méretvariációban megvásárolható és manapság már nem csupán fehér színben.

Egyáltalán nem bonyolult az A4-es méretű lapon egymástól könnyedén elválasztható, különálló címkékkel a munka. Ezeken a nyomtatható íveken akár 65 kis öntapadós címke is elfér. Nem szükséges speciális nyomtatót beszerezni ahhoz, hogy egy címlistából vagy adatlistából egyszerűen etiketteket lehessen készíteni. Tintasugaras és lézerprinterekkel is kompatibilisek, és ingyenes címketervező programok állnak a felhasználók rendelkezésére. Ezekkel gyerekjáték a profi címkék elkészítése. 

 

Változatos szerepekben megállja a helyét

 

Az etikettcímkék gyártása során normál ragasztóanyagot használnak, így azok a legváltozatosabb felületeken jó hatásfokkal tapadnak, legyen szó fáról, fémről, üvegről, porcelánról vagy sokféle műanyagról. Emiatt rendszerezéshez igazán nagy segítséget jelenthetnek számtalan területen. Az irodákban, kereskedelemben, de még otthon is.

A kis és nagyobb tárolókat, dobozokat, átlátszó műanyag tasakokat, fűszereket rejtő üvegcséinket, de a kamra polcainak finomságait is etikettekkel címkézhetjük fel. Minden egyes befőttes- vagy lekvárosüveget díszíthetjük a saját egyénileg tervezett díszes etikettünkkel.