Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2014.07.22

Exkluzív videó! Így fogta el a TEK az öngyilkosságra készülő fegyveres ámokfutót

Előzetes letartóztatásba helyezte a Kecskeméti Járásbíróság azt férfit, aki vasárnap délután vadászfegyverével lelőtte nagyanyját. Egyúttal elrendelték a gyanúsított Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben történő megfigyelését is - közölte a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség hétfőn az MTI-vel. 

fegyveres-amokfuto-lajosmizse.jpg

Közleményük szerint a 28 éves férfi vasárnap kora délután a lajosmizsei tanyájukon engedéllyel tartott vadászfegyvereivel előbb a tanyaudvaron lévő kutyákat lőtte le, majd a tanyaépületben a vadászfegyverekből leadott több lövéssel megölte 76 éves nagyanyját.

A rendőrök a Terrorelhárítási Központ (TEK) közreműködésével elfogták a férfit, őrizetbe vették, és emberölés bűntette miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A megyei főügyészség emberölés bűntette miatt indítványozta a férfi előzetes letartóztatását. Ezt azzal indokolták, hogy a bűncselekmény súlyossága, büntetéssel fenyegetettségének mértéke miatt tartani kell attól, hogy a gyanúsított a hatóságok elől elszökne, elrejtőzne. Megalapozottan feltehető az is, hogy szabadlábra kerülése esetén újabb bűncselekményt követne el - tették hozzá.
Az elkövetés körülményeire figyelemmel az ügyészség indítványozta a gyanúsítottnak az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben történő megfigyelését is. A gyanúsított büntethetőségének orvos szakértői vizsgálata a nyomozás további feladata. Ezen ügyészi indítványokkal hétfői határozatában a Kecskeméti Járásbíróság egyetértett. A végzés jogerős.
A TEK vasárnap este az MTI-vel azt közölte, hogy a férfi engedéllyel tartott vadászfegyverével lőtte le nagyanyját. Az önmagára is fegyvert emelő férfit a TEK mesterlövésze tette ártalmatlanná. Közleményükben úgy fogalmaztak: "a férfi a művelet során nem volt sem együttműködő, sem beszámítható, több alkalommal is a TEK munkatársaira fogta fegyverét". MTI