Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2014.07.03

Év Szülője díjakat is kiosztottak a becsehelyi tanévzárón

Első alkalommal osztottak ki Év Szülője díjakat a becsehelyi tanévzáró ünnepségen.
A Becsehelyi Általános Iskolában június 20-án tartották a tanévzáró ünnepséget. A rendezvényen, amelyen jelen volt Balassa Istvánné tankerületi igazgató, Németh Géza Becsehely és Dr. Korcsmáros Krisztián Petrivente polgármestere, Simonné Benkő Edit igazgató. értékelte az eltelt 10 hónapot.

Mint mondta, a ballagó diákok őrizzék meg az elmúlt tanévek emlékeit a vidámakat, a jókat, a sikerélményeket, a hibákat, tévedéseket, kudarcokat és fájdalmakat is azért, hogy védekezni tudjanak ellenük, vagy azokat ki tudják javítani. Hangsúlyozta: a ballagók legyenek büszkék arra , hogy magyarnak születtetek, hogy becsehelyiek, petriventeiek, rigyáciak vagy éppen eszteregnyeiek és hogy a Becsehelyi Általános Iskolában töltötték el életük 8 olyan meghatározó évét, amely egy egész életre kiható emlék marad.

Az iskola átlaga: 3,9. Ez azt jelenti, hogy ha minden gyerek minden tárgyból egyformán teljesített volna, akkor majdnem csupa négyeseket kellett volna adni. Ez már csak azért is nagyon szép eredmény, mert a becsehelyi iskolában szigorúan és következetesen osztályoznak a tanárok, és még soha, egyetlen középiskolában sem kellett szégyenkeznie a becsehelyieknek, hogy nem volt tudás a vitt jegyeik mögött. A tanév során a legjobb teljesítményt a 4. osztály érte el 4,23 osztályátlaggal. Kitűnő tanulmányi eredményt 15 tanuló, míg jelest 16 diák ért el. Két diák nem teljesítette az évfolyam követelményeit, 4 tanulónak pedig augusztusban javító vizsgát kell tennie 1 vagy 2 tantárgyból. Ők nem dobhatják sutba a tankönyveket, amit év közben elmulasztottak, a nyáron kell pótolniuk a továbbhaladás érdekében - mondta az igazgató asszony.
A becsehelyi iskolába járó gyerekek nagyon sok versenyen vettek részt és az ünnepség során 42 gyerek kapott oklevelet, jutalomkönyvet, kiemelkedő tanulmányi eredményért, sporttevékenységért, közösségi munkáért.

 

A Szülői Munkaközösség sokat tett az iskoláért a diákokért, melynek elnöke Balassáné Lőrincz Krisztina elismerő oklevelet vehetett át, amely az egész közösségnek szól.
Ettől az évtől új hagyományt kezdtek a becsehelyi intézményben. A búcsúzó nyolcadikasok szülei között többen is voltak, akik az elmúlt 8 év alatt kiemelkedően sokat tevékenykedtek a szülői munkaközösségben. Nekik ezúttal a tanári kar fejezte ki elismerését egy díjjal a sokévi áldozatos munkáért. Az Év Szülője díjat  Pásztori Erika, Kukuruzsnyákné Czakó Erzsébet, Komárovics Szilvia, Szőke Gyöngyi, Dublecz Józsefné és Bogácsi Csaba vehette kézhez a becsehelyi tanévzárón. (A díjat egy helyi vállalkozó készítette el az iskola számára felajánlásként.)
A jól szervezett becsehelyi ünnepség végén az igazgató a nyári szünidőre mindenkinek tartalmas, élményekkel teli, balesetmentes pihenést kívánt. (Fotók: Becsehelyi Általános Iskola)