Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2014.09.02

Esőemberkék - A zalai Kistolmácson vendégeskedtek az autista gyermekek és szüleik

2014.08.22-24. között került lebonyolításra Kistolmácson az autista családi hétvége az Alapítvány az Autista Gyermekekért szervezésében. A rendezvény helyszínéül a helyi Fortuna Vendéglő és Vendégház szolgált, aminek tulajdonosai szintén autista gyermeket nevelnek.
A 3 napos program bemutatkozással, ismerkedéssel indult, majd a 2. napon kerekasztal beszélgetés zajlott autizmus területén jártas szakemberrel. A rendezvény vendége volt Kővári Edit az Autisták Országos Szövetségének elnöke. Bár minden család érintett az autizmus terén, sok új és hasznos információval gazdagodott az előadás alatt. A beszélgetés után a csapat sétát tett a kistolmácsi kilátóhoz.

Az alapítvány tagjai fontosnak tartják az autizmusban érintett családok minél szélesebb körben való felkutatását és segítését. Fontos, hogy a családok ne zárkózzanak be gyermekükkel, mert ezzel nem csak saját, de gyermekük életét is megnehezítik. A tagok saját tapasztalataikkal, információnyújtással tudják segíteni a csatlakozni vágyókat.
Az alapítvány kuratóriumi tagjai elkötelezett szülőként keresik a lehetőségeket, hogy minél több lehetőséget megragadjon az érintett családok hatékony segítésében.

Ma Magyarországon minden 100. gyermek autista. Ez a szám ugyan csak becsült, de sajnos folyamatosan bővül az érintettek köre. Fontos lenne az, hogy az autizmus jeleit minél kisebb korban felismerjék, és ez által minél előbb kapjon megfelelő fejlesztést a kisgyerek. Sajnos a gyermekorvosok nem mindig vannak tisztában az adott fogyatékossággal, ezért sokszor csak az iskolába kerülés idején jönnek felszínre a problémák.
Az alapítvány a későbbiekben egy pályázat pozitív elbírálása esetén szülőképzést kíván megvalósítani.


Az alapítvány várja érintettek, szakemberek jelentkezését:
Birkás Zoltánné 06-30-534-3901 bors.katalin@freemail.hu
Győrfy Anikó 06-30-238-5242  gya@freemail.hu

 

autista-kistolmacs-2.jpg

 

autista-kistolmacs-1.jpg

 (Fotók és infó: Fortuna Vendéglő és Vendégház - Kistolmács)