Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2014.09.04

Elsikkasztotta németben dolgozó társai 900 ezer forintját a zalai férfi

Egy külföldön dolgozó férfi munkatársai végkielégítését a számlájára utaltatta, de nem fizette ki nekik.
A terhelt két ismerősével 2013. február 18. és 2013. április 29. között munkaszerződéssel dolgozott egy német cégnél Machernben. Az alkalmazottaknak felmondtak, de a felmondási időre bért nem fizettek. A cég 2013. április 29. napján megszűnt. Egy német állami vállalat átvállalta az elbocsátott dolgozók munkabérének részletekben történő kifizetését, melynek során az átutalás lebonyolításához a magyar állampolgárságú terhelttől és a sértettektőldevizaszámlaszám rendelkezésre bocsátását kérte.

 

kulfoldi-munka.jpg


Mivel hármuk közül csak a terhelt rendelkezett devizaszámlával, a terhelt és a két sértett szóban megállapodtak egymással, hogy a sértettek részére járó munkabért is a terhelt nevén lévő devizaszámlára utalják, amelyről a terhelt a pénzt leveszi, és készpénzben, személyesen adja át a sértettek részére.
Az első munkabér-részletet, fejenként 710 Eurot, a német állami vállalat 2013. májusában utalta át a terheltnek, aki azt a megállapodásnak megfelelően a sértettek részére készpénzben átadta. A második részletet, fejenként 1360,95 Euro-t, 2013. augusztus 1-jén utalta át a vállalat a terhelt devizaszámlájára, azonban a terhelt a volt munkatársai részére jogosan járó 1360,95-1360,95 Euró (407.658,9-407.658,9 Ft) készpénzüket többszöri kérésük ellenére sem adta át, hanem azt több részletben, különböző lenti bankautomatáknál, illetve bankfiókban felvette és saját szükségleteire fordította, jogtalanul eltulajdonította.
A cselekmény miatt a Lenti Járási Ügyészség két rendbeli sikkasztás vétsége miatt emelt vádat a terhelt ellen a Lenti Járásbíróság előtt - tudatta a Letenye Médiával Dr. Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség szóvivő
je.