Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2013.01.28

Elfogták a nagykanizsai emberölés gyanúsítottját !

A rendőrség nem kommentálta, az ügyészség azonban megerősítette az MTI hétfői információját, amely szerint a hétvégén elfogták a múlt csütörtöki nagykanizsai emberölés gyanúsítottját.
 
 
Nothoff Ingrid, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtófőnöke az MTI érdeklődésére sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta azt az információt, amely szerint elfogták és őrizetbe vették a feltételezett elkövetőt, egy hajléktalan férfit. A sajtófőnök csupán annyit közölt, hogy a meggyilkolt 46 éves asszony ügyében folyó nyomozás állásáról a rendőrség várhatóan szerdán ad majd tájékoztatást.
    Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség szóvivője az MTI megkeresésére ugyanakkor azt mondta: az emberölés ügyében a rendőrség hétfőn javasolta a főügyészségnek egy gyanúsított előzetes letartóztatásba vételének indítványozását. Hozzátette: a vádhatóság az indítvány alapján kedden dönt arról, hogy a bíróságnál kezdeményezi-e az őrizetben lévő gyanúsított előzetes letartóztatását. Az őrizetbe vételétől számított 72 óra szintén kedden jár le.
 
Mindezek alapján kiszámítható, hogy a férfit szombaton fogták el a rendőrök.
Az eddig ismert adatok szerint múlt csütörtök délután Nagykanizsán egy lakatlan, Teleki utcai épület egyik lakásában megöltek egy középkorú asszonyt, akinél semmiféle iratot nem találtak.
A rendőrséget és a mentőket egy helyi lakos értesítette, aki macskát etetni ment az elhagyott házhoz, ahonnan hörgés hallatszott ki. Mire a mentők a helyszínre érkeztek, az asszony meghalt. Az igazságügyi orvos szakértő megállapítása szerint a nőt több módon is súlyosan bántalmazták. Az áldozatot másnapra sikerült azonosítani: egy 46 éves zalaegerszegi nő, aki élettársával lakott Nagykanizsán. A rendőrség a férfit is megtalálta, de arról nem adott információt, hogy az élettársnak köze lehet-e a bűncselekményh
ez. MTI