Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2014.04.25

Életveszélyes sérüléseket okozott társának egy részeg közmunkás

Életveszélyes sérüléseket okozott társának egy ittas karácsondi közmunkás, aki motoros fűkaszával fogott hozzá egy bozótos megtisztításához. H. Gábor ellen foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt emelt vádat a Gyöngyösi Járási Ügyészség - tájékoztatta a Heves megyei főügyész csütörtökön az MTI-t.
Szalóki Zoltán közleményében felidézte: a vádlott tavaly szeptember 5-én a reggeli órákban munkatársával együtt indult egy köves, egyenetlen talajú terület megtisztítására. H. Gábor a nagy teljesítményű robbanómotoros fűkaszára - bár ezt ilyen talajviszonyok mellett kifelezetten tiltotta a használati utasítás - egy háromágú merev forgókést szerelt fel, majd megivott egy liter bort és munkához látott.

motoros-fukasza.jpg

H. Gábor a gépet többször a talajhoz ütötte, míg végül a forgókés egyik ága letört, elrepült, és "dobócsillaghoz hasonlóan vágódott" a vádlottól az előírt védőtávolságon belül, mintegy 5-6 méterre dolgozó K. Tibor mellkasába.
A baleset következtében K. Tibor a mellüreget megnyitó vágott, életveszélyes sérüléseket szenvedett, a sértettet a gépkocsival véletlenül éppen arra közlekedő mezőőr segítségével sikerült sürgősen kórházba vinni - ismertette a főügyész. MTI