Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2022.11.20

Utálom a szekrényemet! Felújítás csere nélkül

Lakásunk hangulata rányomja bélyegét mindennapi hangulatunkra is. Nem mindegy ugyanis, hogy honnan indulunk el reggel és hová érkezünk haza. Szeretünk-e ott élni, jól érezzük-e magunkat benne, fel tudunk-e töltődni másnapra, vagy kellemetlen ott élnünk, elégedetlenek vagyunk és legszívesebben egy kávéházban ücsörögnénk, amíg ránk nem esteledik.

 

Ha a bútorokkal van problémád, ámde anyagi helyzeted nem enged meg egy teljes lakásfelújítást, akkor jó hírrel érkeztünk! A régi bútorodat ugyanis újjávarázsolhatod könnyedén, egyszerűen és kisebb beruházással, és azt is eláruljuk, hogy hogyan!

 

foliasjuci.jpg

 

Képzeld el más színben!

 

Nézz rá szekrénysorodra (amit utálsz), és kezdj el álmodozni! Esetleg, ha fehér lenne? Vagy ha fekete? És ha egy új, dizájnos fogantyúra cserélnéd az ütött kopott fogantyúkat? Fóliás Juci weboldalán divatos fogantyúk sokasága közül válogathatsz.

 

Na, ugye máris jobb egy kicsit, hiszen ha a világosbarna, magasfényű, nagymamától örökölt szekrénysor fehérré változna, akkor a hengerelt festésű szoba egyik falát be lehetne fóliázni falmatricával, mondjuk valami izgalmas mintával, esetleg egy fekete barokk virágmintás fóliával. A többi falat bézsre festenéd és képkeretarzenállal dobnád fel, amibe kedvenc fotóidat tehetnéd. 

 

Ha behunyod a szemed, már láthatod is a végeredményt! Tetszik? És ez csak egy verzió, bármilyen fóliát választhatsz Fóliás Jucitól, és a fogantyúk formájának is csak a fantáziád szabhat határokat.

 

Hogyan kezdj hát neki?

 

A pontos mérés az egész művelet alapja. El kell döntened, hogy csak kívül szeretnél fóliázni, vagy belül is. Van, aki a szekrény belső oldalát is fóliázza, de egyébként teljesen elegendő a frontokra tenni, hiszen a szekrény ajtajait egyébként is csukva szoktuk tartani.

 

Ha megvannak a méretek, akkor válaszd ki a fóliát. Valószínűleg ez a legnehezebb része a műveletnek, mivel szebbnél szebb fóliákat találsz és a bőség zavarával fogsz küzdeni. 

 

Azt tanácsoljuk, hogy képzeld el, hogy melyikkel hogyan nézne ki a szekrény, és gondold át azt is, hogy milyen környezetbe fog kerülni. Ha a falak és a szoba egyéb része színes, mintás, hangsúlyos, akkor inkább szolidabb, visszafogottabb fóliára voksolj, azonban, ha egy semleges környezetbe fogod tenni a szekrényt, és ezt szánod a szobád kiemelkedő esztétikai élményének, akkor bátran válassz valamilyen merészebb terméket!

 

A fóliázás kivitelezése

 

Tartsd be a gyártó utasításait és vásárolj fóliázáshoz gyártott eszközöket, amiket egyébként fillérekért megkaphatsz, a végeredmény szempontjából azonban elengedhetetlenek. Az sem árt, ha megnézel néhány videót, így bátrabban tudsz nekiállni, de garantáljuk, hogy kiválóan meg fogod tudni oldani a feladatot!

 

Megújult bútorod fogantyúit is cseréld le, hiszen így lesz teljes az átalakulás. Legjobb, ha a fóliával együtt ezeket is megrendeled és a fóliázás után azonnal felrakod.

 

Fogantyút egyébként akkor is cserélhetsz, ha maga a bútor tetszik, de nem érzed hozzáillőnek, vagy esetleg letört, megsérült. A bútorfelújítás nem olyan nagy ördöngösség, vágj bele nyugodtan!